Danas presuda „jatacima generala Mladića“

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2017, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas presuda „jatacima generala Mladića“

Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za danas suđenje "jatacima generala Ratka Mladića", nakon kojeg bi trebalo da bude donesna pravosnažna odluka u ovom procesu koji traje punih 10 godina.

Apelacioni sud je odlučio da sam u drugostepenom postupku izvede ključne dokaze u procesu protiv optuženih za pomaganje u skrivanju generala Mladića od 2002. do 2006. godine, dok ga je tražio Haški tribunal.

Prošle godine u martu, Prvi osnovni sud je donio presudu kojom je odbio optužbe protiv svih optuženih zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, što je druga prvostepena presuda u tom slučaju.

Prvu presudu kojom su optuženi bili oslobođeni ili su optužbe protiv njih zbog zastarelosti bile odbijene, bila je ukinut, a pa se suđenje ponavljalo po nalogu Apelacionog suda.

Apelacioni sud sada treba da na drugostepenom pretresu razmotri slučaj i donese pravosnažnu presudu, prenose beogradski mediji.

Sudski proces protiv "jataka generala Mladića" počeo je 2007. godine, a svi optuženi, osim generala Marka Lugonje, negirali su da su pomagali nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Sprske u skrivanju.

Optužnicom im je stavljeno na teret da su, u različitim periodima od 2002. do 2006. godine, pomagali generalu Mladiću da ne bude otkriven, iako su znali da je Haški tribunal izdao nalog za njegovo hapšenje.

Kao glavni organizator jataka, u optužnici je ranije bio označen oficir Vojske Republike Srpske Jovo Đogo, ali je u toku procesa preminuo.

Optuženi za skrivanje generala Mladića u ovom slučaju su Stanko Ristić, Ljiljana Vasković, Borislav Ivanović, Predrag Ristić, Saša Badnjar, Ratko Vučetić, Tatjana Vasković Janjušević, Bojan Vasković, Marko Lugonja i Blagoje Govedarica.

SRNA

Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Hag

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas pravosnažna presuda Apelacionog suda jatacima Ratka Mladića

Izvor: Blic, 21.Apr.2017

Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za danas suđenje jatacima generala Ratka Mladića, nakon kojeg bi trebalo da bude donesna pravosnažna odluka u ovom procesu koji traje punih 10 godina...Apelacioni sud je odlučio da sam u drugostepenom postupku izvede ključne dokaze u procesu protiv optuženih...

Nastavak na Blic...

Za ubistvo momka 13 godina

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2017

Apelacija potvrdila presudu Jasmini Cvetković. Utvrđeno je da je ona dve godine ranije ubila tadašnjeg dečka Milana Tomovića (38) APELACIONI sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je u oktobru prošle godine pred Višim sudom na 13 godina zatvora, zbog ubistva, osuđena Jasmina...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.