Dačić: Hapšenje - relativna stvar

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 16.Dec.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Hapšenje - relativna stvar

Beograd -- Srbija preduzima sve da uhapsi Ratka Mladića i Gorana Hadžića, ali je "veoma relativna kategorija" kada će se to i desiti, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da Srbija želi da stavi tačku na pitanje saradnje sa Haškim tribunalom. "Ali u policijskim i bezbednosnim pitanjima veoma je relativna kategorija kada će se to desiti i smatramo da ta pitanja ne bi trebalo da budu povezana, jer su važni spremnost i činjenje Srbije u smislu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ona preduzima sve što je u njenoj moći", objasnio je on.

On je naveo da je poseta Beogradu ministra spoljnih poslova Holandije Maksima Ferhagena prekretnica u političkim odnosima i veliki iskorak, i podsetio da je poseta holandskog šefe diplomatije prošli put otkazana.

"Napravljeno je nekoliko velikih koraka unapred, ali Srbija u narednim danima treba da obavi veoma pažljive konsultacije sa evropskim partnerima o svojim daljim koracima", rekao je Dačić.

On je kazao da dalji koraci zavise od spremnosti zemalja članica EU da pozitivno odgovore na zahtev Srbije za podnošenje zahteva za kandidaturu za članstvo u EU, kako se taj potez ne bi "pretvorio u svoju suprotnost ukoliko bi eventualno predugo ćutanje administracije dovelo u pitanje opravdanost takvih poteza".

"Srbija ni od koga ne traži poklone i uradila je mnogo u pravcu evropskih integracija i to pre svega zbog sebe", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Goran Hadžić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Relativna kategorija kada ćemo uhapsiti Mladića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2009

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Daccich izjavio je danas da Srbija preduzima sve što je u njenoj moći da uhapsi preostala dva haška begunca Ratka Mladića I Gorana Hadžića, ali da je "veoma relativna kategorija" kada će se to i destiti. "Srbija ni od koga ne traži poklone i uradila je mnogo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hapšenje Mladića relativna kategorija

Izvor: Kurir, 17.Dec.2009, 01:05

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da Srbija preduzima sve što je u njenoj moći da uhapsi preostala dva haška begunca Ratka Mladića i Gorana Hadžića, ali da je „veoma relativna kategorija“ kada će se to i desiti.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.