Branko Mladić: Ne plašim se hapšenja

Izvor: Politika, 13.Sep.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Mladić: Ne plašim se hapšenja

Rođak Ratka Mladića u čijoj se kući Ratko Mladić skrivao, ne zna da li se vodi istraga protiv njega zbog prikrivanja haškog optuženika

Branko Mladić, iz Lazareva, rođak Ratka Mladića u čijoj je kući general uhapšen, poslednja dva dana proveo je radeći na njivi od jutra do mraka, ne mareći mnogo za dolazak glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca u Beograd. Iako je, kako saznajemo, jedan od glavnih Bramercovih zahteva bio da se sprovede istraga protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jataka Ratka Mladića, svakodnevica njegovog rođaka Branka, bivšeg mehaničara, a sada poljoprivrednika, ista je od početka poljoprivredne sezone – obrađuje zemlju i drži se poruke koju je neposredno posle hapšenja uputio novinarima okupljenim ispred kuće u kojoj je skrivao svog rođaka, generala Ratka Mladića – neka svako radi svoj posao.

– Ne plašim se hapšenja i nisam imao nikakvih problema sa policijom od kada je Ratko Mladić uhapšen. Ja pošteno radim svoj posao, bavim se poljoprivredom i ne mrdam dalje od sela, ne krijem se i ne bežim. Tako će biti i ubuduće, jer nemam od čega da bežim – kaže Branko Mladić u razgovoru za „Politiku”.

On dodaje da su razgovor sa njim u toku prethodna tri meseca obavili jedino službenici Bezbedonosnoinformativne agencije i da su bili vrlo korektni.

– Nisam obavešten da je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga. Advokat po službenoj dužnosti mi je ponudio svoje usluge, ali nisam angažovao ni njega, niti bilo koga drugog – kaže naš sagovornik, koga smo zatekli u popodnevnom odmoru između poslova na njivi.

On je naglasio i to da niko od njegovih rođaka nema nikakve veze sa skrivanjem i hapšenjem generala Mladića, te da niko od njih nije bio ni privođen ni pozivan na informativne razgovore.

– Ja sam sam, ni sa kim nisam povezan, a moj postupak je ljudski – navodi

B. Mališ

objavljeno: 14.09.2011.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

BRANISLAV MLADIĆ: NE PLAŠIM SE BRAMERCA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2011, 08:32

LAZAREVO - Ko se Bramerca boji još.. Spekulacije prema kojima se tokom posete Beogradu glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc raspitivao „za zdravlje“ Branislava - Brane Mladića iz Lazareva, u čijoj je kući uhapšen nekadašnji komadant Vojske Republike Srpske, nisu mnogo zabrinule brata...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.