Bramerc se sastao sa Vukčevićem

Izvor: Kurir, 22.Maj.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc se sastao sa Vukčevićem

BEOGRAD - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc, koji je danas doputovao u Beograd, sastao se sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem u Specijalnom sudu.

Dva tužioca razgovaraju o nastavku saradnje između srpskog i haškog tužilaštva, a posebno o predmetima koji su u toku pred Haškim tribunalom - suđenju Radovanu Karadžiću, kao i o postupcima protiv Ratka Mladića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Gorana Hadžića.

Očekuje se da tužioci razmotre i pitanje dvosmerne saradnje Srbije i Haga, u kontekstu zahteva Srbije da osuđenici iz Haškog tribunala kazne služe u domovini, kao i pitanje mogućnosti dostavljanja dokumenata iz Haške arhive sa suđenja.

Bramerc je najavio da će sutra, kada se vraća u Hag, Savetu bezbednosti UN proslediti izveštaj o saradnji Srbije, kao i drugih zemalja u regionu, sa Haškim tribunalom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.