Bramerc nezadovoljan saradnjom Srbije

Izvor: Beta, 20.Sep.2010, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc nezadovoljan saradnjom Srbije

HAG, 20. septembra 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u ponedeljak da "nije zadovoljan" saradnjom Srbije u pronalaženju i hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da vlasti u Beogradu "moraju učiniti više".

"U pogledu potrage za beguncima, nismo zadovoljni i neophodno je učiniti više", rekao je Bramerc tokom razgovora sa stranim dopisnicima iz Haga.

Napominjući da o ovoj temi njegovi saradnici imaju redovne dvonedeljne sastanke sa zvaničnicima u Srbiji, Bramerc je ocenio da je "situacija daleko od savršene".

Uz podsećanje da je "ozbiljnu zabrinutost" zbog slabosti u potrazi izložio i u svom poslednjem izveštaju Savetu bezbednosti UN, prošlog juna, glavni tužilac je kao probleme naveo "ritam i proširenje istrage, tehnike koje se primenjuju".

Tužilac je naglasio da u Srbiji "postoji jaz izmedju izražene političke spremnosti" za hapšenje begunaca, toka same potrage i "onoga što je neophodno učiniti" da bi ona bila uspešna.

Rekavši da nije na njemu da odredjuje ko će se pridružiti Evropskoj uniji i kada, Bramerc je naglasio da je politika uslovljavanja koju je Unija do sada vodila prema Srbiji i drugim zemljama bivše Jugoslavije "bila najvredniji alat za postizanje hapsenja" optuženih.


Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Hag,   Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc ponovo nezadovoljan

Izvor: Mondo, 20.Sep.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala kaže da "nije zadovoljan ritmom i proširenjem istrage, kao ni tehnikama koje se primenjuju" za hvatanje haških begunaca. Specijalni tužilac Vukčević kaže da je za spsku državu to "posao broj jedan".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.