Bramerc: Ubrzati suđenje Mladiću

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2011, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Ubrzati suđenje Mladiću

Glavni haški tužilac Serž Bramerc rekao je danas u Sarajevu da će tužilaštvo učiniti sve da se maksimalno ubrza suđenje bivšem komandantu Vojske RS Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine i genocid u BiH.

Bramerc je posle sastanka u Tužilaštvu BiH rekao novinarima da je haško tužilaštvo tražilo dva odvojena suđenja u Mladićevom slučaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali da je sud odbio takav zahtev.

Glavni haški tužilac je dodao da se sada traži model da se optužnica skrati da bi se na taj način dobilo na vremenu, jer, kako je dodao, "ono što uzima najviše vremena jesu lična svedočenja".

U tom slučaju, kazao je Bramerc, tužilaštvo će inistirati da tribunal prihvati što više ranije presuđenih činjenica.

Bramerc nije želeo da komentariše Mladićevo zdravstveno stanje, ali je dodao da "nema informacije koje bi vodile na zaključak da Mladić nije spreman za suđenje".

Bramerc je juče doputovao u posetu BiH gde je sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem i članom tog tela Bakirom Izetbegovićem razgovarao o saradnji Tužilaštva BiH sa haškim tužilaštvom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.