Advokat: Pavković nije bio nadležan

Izvor: B92, 24.Jun.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Pavković nije bio nadležan

Beograd -- Advokat generala Nebojše Pavkovića kaže da je nedopustovo da da ljudi preko medija saznaju da se protiv njih vodi ili će se voditi krivični postupak.

Advokat Aleksandar Aleksić je dao izjavu za Radio B92 povodom konferencije za štampu Tužilaštva za ratne zločine, na kojoj je tužilac Vladimir Vukčević kao jednog od mogućih jataka haškog optuženika Ratka Mladića naveo penzionisanog generala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nebojšu Pavkovića.

"Ja sam se čuo telefonom sa njim i ovlastio me je da u njegovo ime kažem da ništa što je gospodin Vukčević rekao, a tiče se generala Pavkovića nije istina, da za to postoje dokazi, te da je general Pavković spreman da da izjavu tužilaštvu za ratne zločine u vezi sa time što je bilo rečeno na konferenciji za štampu. Moram da dodam da mi nije jasno po kom zakonu je general Pavković kao načelnik generalštaba u to vreme bio nadležan po bilo kom osnovu za penzionisanog generala Mladića", kaže Aleksić.

General u penziji Nebojša Pavković nalazi se u Hagu gde je prvostepenom presudom osuđen na 22 godine zatvora zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji.

Pred Tužilaštvom za ratne zločine u toku je postupak protiv 13 lica zbog pomaganja Ratku Mladiću i Stojanu Župljaninu, rekao je Vukčević u petak. Među njima pripadnik Vojne bezbednosti.

DSS: Bulatović radio po zakonu

Osim Pavkovićevog advokata, na izjavu tužioca Vukčevića stiže još reakcija. Demokratska stranka Srbije saopštila je da je nekadašnji direktor Bezbednosno informativne agencije Rade Bulatović uvek radio striktno po slovu zakona i da stoga ne može postojati nijedan dokaz koji bi govorio suprotno. DSS navodi i da Vukčević "dobro zna" da je Bulatović uvek radio po zakonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.