Advokat:  Doneta odluka o ispunjenosti uslova za izručenje

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Doneta odluka o ispunjenosti uslova za izručenje

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donelo je odluku da su ispunjeni uslovi za izručenje Ratka Mladića Haškom tribunalu, rekao je Mladićev advokat Miloš Šaljić.

Šaljić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da će se u ponedeljak žaliti na tu odluku.

"Pismeno ćemo tražiti da Mladić bude prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u ponedeljak, kada će i sudsko veće odlučivati o tom našem zahtevu", kazao je advokat po završetku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Mladićevog saslušanja.

On je naveo da je njegov branjenik odbio da govori u prilog svoje odbrane, odnosno da se brani od optužbi Haškog tribunala, kao i to da njegov klijent nije u stanju da prati suđenje.

"Sudija nam je rekao da su lekari utvrdili da je sposoban da prati suđenje, ali ja mislim da nije. On priča nepovezano i tražićemo nezavisno lekarsko mišljenje", kazao je Šaljić.

Saljić je kazao i da je Mladić potvrdio da je između 10 i 15 dana bio na mestu na kom je uhapšen ali i da nije hteo da iznosi podatke o tome gde se krio sve vreme.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.