ADVOKAT ALEKSIĆ BRANIO HAG, UMESTO DA BRANI MLADIĆA!

Izvor: Kurir, 05.Jun.2011, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ADVOKAT ALEKSIĆ BRANIO HAG, UMESTO DA BRANI MLADIĆA!

BEOGRAD - Advokat ne miriše Mladića? Porodica optuženog generala Ratka Mladića veoma je razočarana nastupom Aleksandra Aleksića, njegovog advokata po službenoj dužnosti, i tvrde da je u sudnici pre dva dana otvoreno pokazao da radi u interesu Tribunala

BEOGRAD - Advokat ne miriše Mladića?

Porodica optuženog generala Ratka Mladića veoma je razočarana nastupom Aleksandra Aleksića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njegovog advokata po službenoj dužnosti, i tvrde da je u sudnici pre dva dana otvoreno pokazao da radi u interesu Tribunala!

To za Kurir kaže Miloš Šaljić, advokat porodice Mladić. On naglašava da je veoma ljut zbog odnosa Aleksića prema generalu, ali i celokupnog njegovog nastupa na prvom pojavljivanju u Hagu.

- Veoma se loše poneo! To je veoma nepovoljno po Mladića. Nije advokat smeo da tvrdi da Ratko razume optužnicu! Kako on to može da govori u tuđe ime, ako Mladić kaže da je jako bolestan, da mu je loše i da je nije razumeo - izrevoltirano će Šaljić. On dodaje da je zaključak svih iz njegove okoline, a naročito porodice Mladić, da je Aleksić „očito bio u službi Tribunala“.

- On sad dolazi u Beograd i navodno hoće da se vidi s nama i objasni to svoje ponašanje. Nema šta da objašnjava! Ni porodica ni ja ne želimo da ga vidimo niti slušamo, jer se bezobrazno poneo. Darko i Bosa su i ljuti i razočarani zbog toga - priča Šaljić.

Darko Mladić ne želi još da komentariše dešavanja u sudnici. Biće, kako kaže, reči o svemu uskoro.

- Bilo nam je jako teško da gledamo oca u sudnici kako svom snagom, iako teško bolestan, pokušava da se bori sam sa svima.

Srpski advokati uglavnom izbegavaju da pod imenom komentarišu Aleksićev nastup. Tako Ljubiša Živadinović, branilac Nebojše Pavkovića, kratko poručuje da „bi se uzdržao od komentara“. Đorđe Kalanj, koji je zastupao optužene za pomaganje i skrivanje Mladića, takođe ima zamerke.

- Ono njegovo pokazivanje rukom, odmahivanje, nije mi se dopalo. To je pokazalo nesaglasje između njega i njegovog branjenika, što ne bi trebalo - kaže Kalanj.

Advokat Aleksić juče nije odgovarao na naše pozive.

Mladić: Brzo ćete me vratiti u kovčegu, borim se sa rakom

Posle čitanja sižea optužnice, Mladić je na zatvorenoj devetnaestominutnoj sednici izneo svoje zdravstvene probleme. On je tada rekao sudijama da je imao tri šloga i tešku borbu s rakom. Advokat Šaljić ponavlja da je Mladićevo zdravstveno stanje loše.

- Non-stop priča da neće još dugo, da će umreti u Hagu. To govori i sudijama tamo. Kaže im da će ga odande brzo vratiti u Srbiju u kovčegu - rekao je Šaljić.

Nikog nije našao kod kuće

Mladić je juče pokušao da se javi porodici telefonom, ali nikog nije našao kod kuće.

- Zvao ih je ujutru, ali bili su izašli. Onda je zvao i mene, ali ni mene nije dobio - kaže nam advokat Miloš Šaljić.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.