Zukorlić hapšenja smatra poigravanjem sa stabilnošću Sandžaka

Izvor: Politika, 31.Maj.2012, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić hapšenja smatra poigravanjem sa stabilnošću Sandžaka

Novi Pazar – Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji optužio je specijalne jedinice policije da „navodno zbog carinskih i finansijskih zloupotreba” vrše torturu nad građanima uz prekomernu upotrebu i demonstraciju sile i zastrašivanja.

– Upozoravam najviše rukovodioce policije da preduzmu hitne mere da se ovakvo ponašanje ne ponovi nikada više ovde, jer je to poigravanje sa stabilnošću ovog prostora – kazao je Zukorlić na konferenciji za novinare u Novom Pazaru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << – U suprotnom, ovom narodu ne preostaje ništa drugo nego da se samoorganizuje u odbrani sopstvenog dostojanstva – upozorio je Zukorlić.

On je rekao da „upad u kuće uz obijanje vrata i udarce ljudi kundacima i upadi u spavaće sobe muslimanki koje se ponašaju i odevaju u skladu sa islamskim propisima predstavlja najgrublji oblik uvrede verskog i ljudskog dostojanstva muslimanskih žena”.

Zukorlić je potvrdio novinarima da policija nije pretresala njegovu kuću, ali da je demonstrirala silu ispred kuće i da je izvršila pretres u agenciji u prizemlju kuće. On je kazao da je policija privodila njegovog brata od tetke Nermina Smajlovića, „koji je na meti inspekcija čitave dve godine”, ali da ga je kasnije pustila.

Zukorlić je za akciju policije u Novom Pazaru optužio aktuelnog ministra u srpskoj vladi Rasima Ljajića.

– Nema sumnje da će u Novom Pazaru i Sandžaku, nama Bošnjacima uopšte, biti ovako sve dok se Rasim Ljajić nešto pita u ovoj državi i dok ima na raspolaganju specijalne jedinice policije za obračun sa onima koje nije mogao da okupi u svoju političko-kriminalnu organizaciju – kazao je Zukorlić.

S. B.

----------------------------------------------

Ljajić najavio krivičnu prijavu protiv Zukorlića

Rasim Ljajić negirao je bilo kakvu vezu sa akcijom Žandarmerije u Novom Pazaru i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv muftije Muamera Zukorlića koji ga za to optužuje.

Ljajić je za Tanjug rekao da se od Zukorlića sve može očekivati, pa i „ovakve besmislice”. „Njegova izjava da sam ja odgovoran za žandarmerijsku akciju ima za cilj da se sve prebaci na politički teren kako bi Zukorlić pobegao sa polja kriminala na kome se nalazi već duže vreme”, kazao je Ljajić napomenuvši da je za tu akciju saznao iz medija.

On je rekao da je među uhapšenima i jedan član stranke čiji je on lider.„Niti sam znao ko se hapsi niti ko će biti uhapšen”, rekao je Ljajić.

objavljeno: 31.05.2012.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.