Vučić u Teklasu, novi pogon i bazen za radnike

Izvor: B92, 18.Avg.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Teklasu, novi pogon i bazen za radnike

Vladičin Han -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je fabriku turskog Teklasa, gde će prisustvovati polaganju kamena-temeljca za izradnju novih proizvodnih kapaciteta.

Šefa srpske države, koji je u Vladičin Han stigao sa potpredsednicima Vlade Srbije Zoranom Mihajlović i Rasimom Ljajićem, dočekali su vlasnik Teklasa Raul Danon, ambasador Turske Tanžun Bilgi i predsednik opštine Vladičin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Han Goran Mladenović.

Kamen temeljac za izgradnju novih kapaciteta turskog investitora Teklas Automotiv biće položen u Industrijskoj zoni u Vladičnom Hanu.

Fabrika Teklas u Vladičinom Hanu trenutno zapošljava 400 radnika, a planira da do kraja 2019. proširenjem kapaciteta broj zaposlenih poveća na 2.000.

Do kraja ove godine trebalo bi da bude izgrađen novi pogon - proizvodni pogon i rekreativni bazen za radnike.

Kako je rečeno Tanjugu, planirana su još dva pogona, jedan do kraja iduće godine, a drugi će biti završen do kraja 2019., a kada se sve kompletira biće zapošljeno 2.000 radnika.

Teklas je 7. aprila prošle godine otvorio fabriku u Vladičinom Hanu.

Turska kompanija je iz stečaja kupila privredno društvo AD Sloga iz Vladičinog Hana, a investicija je vredna 11,35 miliona evra.

Planirano je da fabrika u Srbiji pravi automobilske delove za Mercedes, BMW, Audi, Folksvagen, Škodu...

Kompanija Teklas je osnovana 1971. godine, kada je otvorena prva fabrika za delove od ekstrudirane gume i delove od brizgane plastike.

Teklas dizajnira, razvija i proizvodi sisteme za cirkulaciju tečnosti i sisteme brisača za velike proizvodjače u automobilskoj industriji.

Sa sedam fabrika u četiri zemlje i više od 3.600 zaposlenih, Teklas predstavlja globalnog dobavljača u auto-industriji.

Predstavnici fabrike Teklas, kako je najavljeno, uručiće tri kolica na električni pogon - dvoje porodicama hendikepirane dece, a jedno Crvenom krstu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ stigao u Han

Izvor: OkRadio.rs, 18.Avg.2017

Vranje - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa delegacijom visokih državnih funkcionera u petak se nalazi u poseti Vladičinom Hanu, gde će imati brojne aktivnosti. Predsednik republike je stigao u Vladičin Han nešto iza 10 časova, a u državnoj delegaciji se nalaze ministarka građevinarstva...

Nastavak na OkRadio.rs...

"Iz Srbije izvoz 100%, za Audi, BMW, Fijat,..."

Izvor: B92, 18.Avg.2017

Vladičin Han -- Raul Danon, vlasnik turske kompanije Teklas, za čiji novi pogon je u Vladičinom Hanu postavljen kamen temeljac, kaže da je odluka o dolasku u Srbiju bila prava...Danon je naglasio da Teklas automotiv Srbija i dalje zadržava veoma visoku stopu rasta, te da je investiranje u region...

Nastavak na B92...

Vučić: Radnici Teklasa će dobiti 13. platu

Izvor: Beta Video, 18.Avg.2017

VLADIČIN HAN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučič je istakao da je za radnike Teklasa dobra vest što će dobiti 13. platu i što im je poslodavac obezbedio dobre uslove za rad. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.