Vučić u Sremskoj Mitrovici: Građani žele, očekuju i zaslužuju mnogo više

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Sremskoj Mitrovici: Građani žele, očekuju i zaslužuju mnogo više

Kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije, aktuelni premijer Aleksandar Vučić nastavio je predsedničku kampanju mitingom u Sremskoj Mitrovici.
Predsednički kandidat stranaka vladajuće koalicije Aleksandar Vučić poručio je sa predizbornog mitinga u Sremskoj Mitrovici da "Srbija nije tajkunska i dosovska prćija, koji bi da uzmu vlast da bi ponovo pljačkali i zemlju i njene građane". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Vučić je podsetio na reči knjaza Miloša, koji je jednom upitao zašto ga Srbi ne vole kad je Srbija počela da pobeđuje.
Rekao je da je Srbija sada, posle mnogo decenija, "počela ponovo da pobeđuje, ima najveći ekonomski rast, najmanji deficit i inflaciju, i da će u narednim godinama povećavati plate i penzije".
"Neki bi da to sruše i ponovo dođu na vlast i da ponovo sve podele sa najgorim tajkunima", istakao je Vučić i poručio da im neće dati da to ponovo učine.
Prema njegovim rečima, oni koji su sve to uništili, sada, kada sve počinje da radi i da se ljudi zapošljavaju, ćute i ne raduju se uspehu.
"Uspeh ne priznaju oni koji su uništili zemlju, koji ne veruju u svoju zemlju, u svoje radnike, seljake, ne veruju u svoj narod", rekao je predsednički kandidat SNS-a.
Vučić je rekao da ne treba niko, a posebno ne oni koji su zemlju uništavali, da mu govori kako narod živi, jer on bolje od njih zna kako narod živi.
"Znam ja da mnogi u Srbiji nisu zadovoljni i znam da žele, očekuju i zaslužuju mnogo više", primetio je lider SNS-a i dodao da to ne moraju da mu govore oni kojima je, kako je rekao, do juče glavna preokupacija bila da li će živeti u najskupljem apartmanu na Menhetnu, ili oni koji nikada nisu izašli iz skupocenih kancelarija u centru Beograda.
Kako je objasnio, za razliku od njih, uvek je živeo sa svojim narodom i znao njegove muke.
Premijer je istakao da je Srbiji potrebna stabilnost i kontinuitet i podvukao da Srbija nije postala siromašna u poslednjih pola godine ili godinu dana.
"Mi smo 1930. bili siromašniji od Hrvatske i Slovenije, a u poslednje tri godine počeli smo da smanjujemo razliku. I dalje su oni bogatiji od nas, ali u 2016. prvi put imamo veći rast od njihovog, prvi put imamo veći izvoz u Hrvatsku, nego oni u Srbiju. I to ste vi napravili, dragi prijatelji", naveo je Vučić.

Osvrnuo se na "Mitros" i podsetio da su, kada je novi vlasnik tog preduzeća Johan Gerlinger došao da razgovaraju o investiciji, njegovi politički protivnici rekli da "lažu Vučić i Nedimović", a kada je otvorena fabrika – da ona u stvari i ne radi i da nema zaposlenih.
"A sada ćute i ne raduju se uspehu", rekao je Vučić.
Posebno je istakao da se moraju očuvati mir i stabilnost, te da nikome neće dozvoliti da od Srbije pravi Ukrajinu ili Makedoniju, jer Srbija pripada građanima.
"Ovde će biti mir i poredak", rekao je i dodao da su se njegovi protivkandidati juče sastali i razgovarali o tome kako imaju veliki posao da pobede na izborima, a da će, ako im to ne bude omogućeno, između ostalog, da "spaljuju Skupštinu".
"Ne dam vam i nikome neću dozvoliti da pravi Makedoniju ili Ukrajinu od Srbije. Sviđalo se to njima ili ne, sviđalo se to mnogim tajkunima i stranim centrima moći ili ne", istakao je Vučić.
Napomenuo je da Srbijom neće upravljati nijedna strana ambasada već narod koji izabere svoje predstavnike.
Vučić je rekao i da su od 2000. do 2012. godine o dnevnom redu sednica Vlade bile obaveštavane dve strane ambasade, što je, kaže, bila ogromna sramota za Srbiju.
Sloboda naše zemlje i njena nezavisnost su, kaže, najviše vrednosti koje naš narod može i treba da brani, ali mnoge države žele što slabiju vladu i predsednika Srbije, kako bi, kao u lutkarskom pozorištu, mogli da upravljaju njenim rukovodstvom i donose drugačije odluke.
Podsetio je na period kada je Kosovo dobilo takozvanu nezavisnost od zapadnih sila i međunarodne zajednice.
"To je bilo kada smo imali kohabitaciju, sukobljene Tadića i Koštunicu, kada je jedan vukao na jednu stranu, a drugi na drugu", rekao je Vučić.
Kako je objasnio, zapadne sile videle su priliku, shvatile da nema jedinstva u Srbiji, i iskoristili je.
"Nažalost, bili su u pravu. Nismo uspeli da se suprotstavimo, jer smo imali loše i nejedinstveno rukovodstvo. Tu lekciju smo naučili i to nam se više neće ponoviti", poručio je Vučić i dodao da Srbija nikada neće ići protiv Republike Srpske niti dozvoliti da neko udari na srpski narod na Kosovu i Metohiji.
Ljajić: Treba nam jak predsednik, sa legitimitetom i podrškom
"Srbiji treba jak predsednik", poručio je okupljenima u Sportskom centru "Pinki lider" predsednik SDPS-a Rasim Ljajić i dodao da to ne znači autoritaran, da to ne znači čvrsta ruka, već predsednika s izbornim legitimitetom i političkom podrškom građana, kako bi mogao da se suoči sa svim problemima zemlje.
Ljajić je istakao da će, s obzirom na prijavljene kandidate, građani imati priliku da biraju između svih političkih opcija.
Istakao je da se 2. aprila ne bira pesma Evrovizije ili mis, već čovek koji će voditi zemlju, a neki bi, izgleda, da sve pretvore u cirkus i lakrdiju.
Prema Ljajiću, veći problem je to što će više predsedničkih kandidata ići na Vučića, jednog jedinog kandidata koji ima ozbiljan program.
Ljajić je istakao da se vladajuća koalicija zalaže za to da i premijer i predsednik budu na istom kursu, jer se pokazalo da to ne funkcioniše, i kod nas ranije, i sada u Rumuniji.
"Nije to manjak demokratije, već višak odgovornosti, jer nam nikad više nije bila potrebnija stabilnost nego sada", rekao je Ljajić i dodao: "Prvog aprila neka pobedi ko hoće, a 2. aprila će pobediti Vučić."
Vlasnik "Mitrosa", austrijski investitor Johan Gerlinger, izjavio je na mitingu da su stabilnost, kontinuitet, poverenje i pouzdanost rukovodstva jedne države preduslov za investitore da se odluče da investiraju.
"Sve ovo sam pronašao u Srbiji u Aleksandru Vučiću, koji je odgovorno podržao investiciju u 'Mitros'", rekao je Gerlinger.
Uspešne zemlje u Evropi imaju vlade za koje kontinuitet i stabilnost nisu prazne reči, već kultura koja se živi, istakao je austrijski investitor.
"Kao investitor mogu samo pozdraviti što se Vučić kandiduje za najvišu funkciju u Srbiji. To donosi kontinuitet, stabilnost Srbiji, stvari koje svaki narod može da poželi od svojih vlasti u nemirnim vremenima", rekao je Gerlinger i pozvao građane da glasaju za Vučića, za, kako je rekao, "našeg predsednika".
Na mitingu je govorio i ministar i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, prema kome Srbija ne želi da se vraća u prošlost, "u Srbiju u mraku", u kojoj su drugi odlučivali, u vreme dosovske vlade i odlučivanja ambasadora.
Prema njegovim rečima, dosovskim "palikućama" smeta što se Srbija uspravila, što se Aleksandar Vučić pita a ne drugi, i ne mogu da mu zaborave da je na njihove laži odgovorio istinom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gerlinger: Glasajmo za Vučića, našeg predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2017

Vlasnik Mitros-a, austrijski investitor Johan Gerlinger izjavio je danas na mitingu Aleksandra Vučića u Sremskoj Mitrovici da su stabilnost, kontinuitet, poverenje i pouzdanost rukovodstva jedne države preduslov za investitore da se odluče da investiraju..."Sve ovo sam pronašao u Srbiji u Aleksandru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.