Utvrđuje se šteta od suše i grada u opštini Topola

Izvor: RTS, 15.Avg.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđuje se šteta od suše i grada u opštini Topola

U opštini Topola, u kojoj je u subotu od grada stradalo oko 1.700 hektara pod voćem, povrćem i žitaricama, počele su pojedinačne prijave građana opštinskoj komisiji. Komisija za utvrđivanje štete i zaposleni u Radarskom centru Bešnjaja obišli su teren pogođen nevremenom, a sutra će se znati kolika je šteta pričinjena Topolskom kraju.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rasim Ljajić kaže da se prave analize šteta nastalih zbog suše i grada.

"Ja bih se suzdržao od tih procena koliko su usevi i rod bili manji ove godine. U svakom slučaju prave se analize, Ministarstvo poljoprivrede to radi i priprema, tek kada budemo imali jasne podatke onda ćemo moći da govorimo o eventualnim merama", objasnio je Ljajić.
Istakao je da postoji mogućnost reagovanja iz robnih rezervi, kako bi se očuvala cenovna stabilnost.
"Nama uvek ostaje mogućnost i mehanizam da reagujemo iz robnih rezervi da bi očuvali i cenovnu stabilnost i stabilnost u smislu snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama. Ali u ovom trenutku još uvek ne možemo da govorimo o tim merama dok ne vidimo kakve su razmere ove štete", ukazao je Ljajić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.