Izvor: Politika, 13.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SOS radnjama snabdeva se 40.000 građana

Četvrta prodavnica za siromašne, sa više od 500 artikala, biće otvorena sutra u novobeogradskom Bloku 44

Trgovinsko preduzeće „Jabuka” i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata izdali su do sada više od 40.000 kartica koje najugroženijim sugrađanima omogućavaju kupovinu u SOS marketima. Kako je interesovanje građana veliko, iz „Jabuke” najavljuju za sutra otvaranje četvrte prodavnice za siromašne. Prodajni objekat u novobeogradskom Bloku >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 44 otvoriće Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalna pitanja.

Milorad Mišković, generalni direktor „Jabuke”, kaže da će to biti najveći SOS market, površine 400 kvadratnih metara.

– U ponudi će biti više od 500 artikala, dok je do sada u prodavnicama za ugrožene moglo da se pazari oko 200 proizvoda. Reč je o robi domaćih proizvođača – objasnio je Mišković i dodao da SOS marketi posluju uspešno budući da dobavljače plaćaju i pre roka.

I u novoj radnji cene proizvoda su i do 50 odsto niže nego u drugim trgovinskim lancima.

Vekna hleba košta 23 dinara, kilogram krompira 17,50, a brašna 28,50 dinara. Sto grama „moka” kafe staje 42,50 dinara, a za kesicu supe valja izdvojiti 14,90 dinara.

Prema rečima Ranke Savić, predsednice ASNS-a, propusnice za kupovinu u ovim prodavnicama se osim nezaposlenima, sugrađanima sa malim primanjima, izbeglicama i osobama sa invaliditetom, od danas izdaju i studentima, kao i svim sugrađanima starijim od 65 godina. Studenti kartice mogu da dobiju u prostorijama sindikata u Karađorđevoj ulici, a potrebno je da ponesu indeks. Starijim sugrađanima propusnice se izdaju u „Jabukinim” objektima u Čiča Ilijinoj ulici i Ulici svetog Nikole. A kako bi se izbegle gužve kartice se odnedavno izdaju i u prodavnicama ovog trgovinskog lanca.

Predsednica ASNS-a rekla je i da se planira otvaranje sličnih radnji širom Srbije, kao i da im je u tome potrebna pomoć lokalnih samouprava.

– Nadamo se da će nam lokalne vlasti dodeliti objekte u kojima ćemo moći da otvorimo SOS markete. Jedino tako možemo da ponudimo jeftine proizvode i izvan prestonice – kazala je Savićeva.

S. D.

[objavljeno: 13/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.