U Budimpešti postavljen kamen temeljac za prvu srpsku Ikeu

Izvor: Njuz.net, 14.Apr.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Budimpešti postavljen kamen temeljac za prvu srpsku Ikeu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeLjajić napomenuo da će se do Ikee lakše dolaziti kada se završi pruge Beograd – Budimpešta

BUDIMPEŠTA, 14. april 2015, (Njuz) – U Budimpešti je danas, uz prisustvo predstavnika Vlade Srbije, postavljen kamen temeljac za prvu srpsku Ikeu.
Čast da postavi kamen temeljac imao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, jedan od najvećih zagovornika i boraca za dolazak ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << čuvenog švedskog proizvođača nameštaja u Srbiju.
Ljajić je tom prilikom istakao da je Vlada Srbije još jednom pokazala da neće dozvoliti da birokratske prepreke sputavaju želje stranih kompanija da svoje proizvode učine dostupnim građanima Srbije.
- Kao što je i obećano da će u mandatu ove Vlade građani Srbije moći da kupuju u Ikei, današnje postavljanje kamena temeljca pokazuje da to neće ostati pusto obećanje – rekao je Ljajić.
On je dodao da na ovaj način ne samo da će građani moći da kupe jeftin, a kvalitetan nameštaj, već im neće biti uskraćene veoma popularne šoping ture u Mađarsku.
- Verujemo da će ovo posebno biti popularno kada bude izgrađena brza pruga Beograd – Budimpešta i kada vam bude bilo potrebno svega tri sata da skoknete do naše Ikee – naveo je Ljajić.
On je rekao da će Vlada Srbije razmotriti mogućnost da srpske Ikee budu otvorene i u Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.
Ministar trgovine najavio da se Vlada Srbije ovde neće zaustaviti i da se može očekivati da vrlo brzo, po istom principu, bude otvoren prvi objekat nemačkog trgovinskog lanca Lidl.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

"Vladin interes - puna istina o padu helikoptera"

Izvor: Mondo, 14.Apr.2015

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio da je najveći interes vlade da se utvrdi puna istina o padu vojnog helikoptera i utvrdi da li je bilo nekih propusta...Foto: Tanjug/ Srđan Ilić.."Mislim da treba sačekati istragu, ako treba sprovesti i nezavisnu, i anketni odbor...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.