Tražićemo prihvatljivo rešenje za MMF i sindikate

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražićemo prihvatljivo rešenje za MMF i sindikate

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da će Vlada Srbije u naredna dva dana nastaviti da pregovara sa predstavnicima sindikata i Medjunarodnim momentarnim fondom o korekciji izmena i dopuna Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

"Nastavljamo razgovore sa sindikatima i MMF-om kako bismo došli do saglasnosti da ne ugrozimo aranžman sa MMFom i da dodjemo do teksta zakona koji će biti prihvatljiv i za sindikate”, rekao je Ljajić nakon pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa sindikalnim vodjama u Vladi Srbije.

Sindikati dali novi rok do petka

Sindikati traže smenu Vlade

Danas konačni dogovor sa MMF-om o penzijama

Predstavnici MMF-a, koji u Beogradu borave u okviru revizije šestog aranžmana Srbije sa tom medjunarodnom finansijskom institucijom, protužili su boravak do petka.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dinkić: Protest nije zbog penzija

Izvor: B92, 02.Nov.2010

Beograd -- Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da izmene Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju nisu pravi motiv za proteste sindikata..."Mnoge druge stvari nisu onakve kakve bismo mi želeli da budu i zato razumem njihove reakcije, ali penzioni zakon sigurno nije motiv za proteste",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.