Srbija čeka turiste iz Abu Dabija

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija čeka turiste iz Abu Dabija

Na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu biće potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Abu Dabijem, kaže Rasim Ljajić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija kaže da sporazum podrazumeva razmenu stručnjaka, međusobne posete i zajedničke turističke ponude.

On je, na prijemu koji je Ambasada UAE u Beogradu priredila povodom učešća te zemlje kao partnera Međunarodnom sajmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turizma u Srbiji, rekao novinarima da je sada više nego izvesno da ćemo imati rekordan broj izlagača - više od 1.100.

Al Darmaki je u izjavi novinarima rekao da su UAE zadovoljni zbog učešća na sajmu, gde će imati prilike da ponude svoje hotele, atraktivne lokacije, i da prodube saradnju sa Beogradom po zakonu i kroz najbolju praksu. Upitan da li očekuje da će broj turističkih poseta između dve zemlje nakon sajma biti veći, odgovara: Naravno."Pratimo razvoj situacije u oblasti turizma. Sa Er Srbijom i Etihadom podigli smo broj turista između dva grada i zelimo da to i dalje razvijamo. Gradjanima Srbije je Abu Dabi veoma privlačna destinacija", rekao je Al Darmaki.

"Na sajmu ćemo potpisati sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Abu Dabijem koji podrazumeva razmenu stručnjaka, eksperata, međusobne posete, kreiranje nečega što bi moglo da bude zajednička turistička ponuda, imajući u vidu činjenicu da imamo zajedničku aviokompaniju koja je u velikoj meri doprinela rastu broja turista iz UAE", precizirao je Ljajić.

On je podsetio da sada na relaciji Beograd-Abu Dabi postoji 18 letova nedeljno i da su ukinute vize za građane UAE. "Sve je to učinilo da u značajno većem procentu imamo goste i turiste iz ove zemlje", istakao je ministar Ljajić.

On je rekao da će na Sajmu učestvovati izlagači iz još 49 zemalja, te da se očekuje ogromno prisustvo i interesovanje.

"Srbija se na ovaj način pozicionira na turističkoj mapi i Evrope i sveta, a osim toga mi turizam pozicioniramo kao značajnu privrednu granu u Srbiji, čini mi se prvi put, s obzirom na potencijale koje smo i do sada imali, a koji, na žalost, nisu bili iskorišceni", zaključio je Ljajić.

Sajam turizma biće održan od 19. do 22. februara na Beogradskom sajmu.

Ambasador UAE u Beogradu Džuma Rašid Al Daheri izjavio je da Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) imaju velika očekivanja od predstojećeg sajma turizma u Srbiji.

"Očekujemo spektakularno otvaranje i veliki broj posetilaca. Sajam će posetiti i zvaničnici iz UAE, iz Kancelarije za turizam i kulturu", rekao je Al Daheri.

Prema njegovim rečima, i Er Srbija, zajednička aviokompanija Vlade Srbije i Etihada iz UAE, pripremila je za tu priliku atraktivan štand.

Upitan da li očekuje da će predstojeći sajam dodatno unaprediti saradnju dve zemlje, odgovara da se na tome intenzivno radi.

"Radimo sa Vladom Srbije, sa poslovnim ljudima obe zemlje, a investicije se odvijaju po planu. Napredak postižemo na dnevnom nivou", rekao je Al Daheri i dodao da će se rezultati još bolje saradnje Srbije i UAE tek videti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.