SPO, SDPS i LDP dižu sebi cenu

Izvor: B92, 24.Okt.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPO, SDPS i LDP dižu sebi cenu"

Beograd -- Prisustvo lidera SPO i SDPS Vuka Draškovića i Rasima Ljajića na sednici Glavnog odbora LDP ne znači koalicionu saradnju tih stranaka, kažu njihovi predstavnici.

Iz DS ocenjeno da je u pitanju "podizanje cena" tih partija uoči izbora.

"Oni koji u politici imaju iskustva svoju cenu podižu tako što dokazuju da imaju i druge varijante i to ne mora da znači ništa više od toga", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija novinarima u parlamentu.

Kolundžija je naglasila da ima toliko posla i ciljeva koji su vezani za decembar, kada se očekuje konačna odluka o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, da DS uopšte ne razmišlja o izborima, niti se bavi bilo kakvom kombinatorikom.

Potpredsednik i poslanik SPO Aleksandar Jugović rekao je da nije bilo nikakvih razgovora o koaliciji te stranke sa LDP i da su on, Drašković i još jedan potpredsednik SPO prisustvovali sednici GO LDP samo u svojstvu gostiju.

Jugović je dodao da u poslednje vreme postoje slični stavovi SPO i LDP i da je veoma bitno da postoji nekakva demokratska snaga u Srbiji koja želi realno da sagleda probleme društva, da postavi sistem i da se Srbija kreće ka evroatlantskim integracijama i onome što joj garantuje bolju budućnost.

"Naravno da to može sa DS i naravno da smo u koaliciji sa DS, ali želimo da otvorimo jedan demokratski front u kome ćemo tražiti da se poštuje princip života, realnosti, u kome ćemo tražiti da se radi naših interesa dobije na Kosovu ono što je moguće, a to je pre svega zaštita Srba, kulturno-istorijskih spomenika i da se prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana”, rekao je Jugović.

Poslanik SDPS Meho Omerović rekao je da ta stranka želi da napravi novu vrstu odnosa među akterima na političkoj sceni i da zbog toga sve predstavnike stranaka doživljava kao političke partnere i razgovara sa svima.

Međutim, "Blic" piše da LDP, SPO, SDPS i SDU pregovaraju o koaliciji.

Čedomir Jovanović je izjavio da sednici ne prisustvuju stranke koje će činiti buduću koaliciju. I ostali akteri ove priče u izjavama za "Blic" su uzdržani. Kažu da su se kulturno odazvali pozivu da budu gosti LDP-a.

"Nema koalicije, ljudi su me pozvali kao gosta, a poznato je da razgovaram sa svima koji me pozovu. Što se slogana 'Preokret' tiče, to je ideja domaćina, koji se svakako rukovodi prema sebi, a ne prema gostima", kaže za "Blic" lider SDPS Rasim Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.