SPO NEĆE UČESTVOVATI U RADU PARLAMENTA

Izvor: Kurir, 08.Feb.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO NEĆE UČESTVOVATI U RADU PARLAMENTA

BEOGRAD - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović ponovio je danas da poslanici te stranke neće učestvovati u radu parlamenta dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, ocenivši da to najviši zavisi od Demokratske stranke (DS).

BEOGRAD - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović ponovio je danas da poslanici te stranke neće učestvovati u radu parlamenta dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, ocenivši da to najviši zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od Demokratske stranke (DS).

Jugović je novinarima u parlamentu rekao da su sve članice vladajuće koalicije imale pravo da menjaju ministre osim SPO-a i upitao predstavnike DS-a zašto je to tako.

"Stranke Rasima Ljajića i Nenada Čanka (Socijaldemokratska partija Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine) dale su podrške pravu SPO-a da može da promeni ministra. Ne vidim razlog zašto jedino DS ne daje to pravo SPO-u i ona duguje objašnjenje", rekao je Jugović.

Četiri poslanika SPO-a ne učestvuju u radu parlamenta, jer traže da se sa funkcija razreše njihovi članovi Srđan Srećković i Sanja Čeković. Jugović je kazao da se iskreno zalaže za kompromisno rešenje kako bi se omogućio rad parlamenta i dodao da niko ne može da sumnja u želju te stranke da se nastavi put evropskih integracija.

"Mi nećemo ući u salu dok nam vladajuća koalicija ne obezbedi zaštitu i mogućnost da promovišemo našu politiku i program. Kada se bude poštovao dogovor u vladajućoj koaliciji, mi ćemo ući u salu, a do tada ne učestvujemo u radu vladajuće većine", rekao je Jugović.

On je naveo da se ministarsko mesto Srđana Srećkovića zloupotrebljava kako bi se devalvirala politika SPO-a i onemogućila podrška građana toj stranci na izborima. Vanredna sednica parlamenta počela je danas. Na dnevnom redu je izbor člana Visokog saveta sudstva i zamenika javnih tužilaca, ali parlament bez glasova SPO-a nema većinu za obezbeđivanje kvoruma u dana za glašanje o tim odlukama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.