SDPS krenula u izbornu kampanju, bez velikih obećanja

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2011, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS krenula u izbornu kampanju, bez velikih obećanja

BEOGRAD - Socijaldemokratska parija Srbije (SDPS) počela je izbornu kampanju, a njen predsednik Rasim Ljajić najavio je da će naknadno biti doneta odluka da li će ta stranka na predstojećim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji.

Ljajić je u Beogradu na sednici Glavnog odbora stranke poručio da SDPS neće građanima nuditi "velika obećanja" jer je ekonomska i politička situacija teška, ali da će u svakodnevnim razgovorima nastojati da im predoči program za reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i poboljšanje stanja u zemlji.

"Moramo ljudima da kažemo da bez promene nas samih nema boljitka", rekao je Ljajić i istakao da Srbija mora da smanji preglomaznu administraciju i poveća ulaganja u poljoprivredu i obrazovanje.

SDPS će se, prema njegovim rečima, brinuti o "malom čoveku" i zalagati se za suzbijanje korupcije i povećanje broja zaposlenih u proizvodnom sektoru.

"Mi se tog malog čoveka setimo pred izbore i obećavamo plate od 500, 600 i 5.000 evra i od toga ne bude ništa", kazao je Ljajić govoreći o načinima na koje se stranke obraćaju biračima pred izbore i istakao da SDPS neće tako postupati.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji, on je rekao da samo 300.000 zaposlenih radi u proizvodnji i da je za poboljšanje životnog standarda neophodno povećati broj zaposlenih u tom sektoru i povećati izvoz.

Ljajić je istakao da Srbija ne sme da odustane od Evropske unije niti od zaštite interesa Srba na Kosovu i Metohiji i da bi trebalo da insistira na pregovorima o statusu te pokrajine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.