SDA: SDP odbio ponude

Izvor: B92, 08.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA: SDP odbio ponude

Novi Pazar -- SDA Sulejmana Ugljanina optužila je SDP Rasima Ljajića da je odbio sve ponude za formiranje lokalne samouprave.

Koalicija okupljena oko SDA - Bošnjačka lista za evropski Sandžak u saopštenju je navela da je tokom pregovora sa koalicijom Za evropski Novi Pazar, okupljenom oko SDP-a, bila spremna na zajedničko formiranje vlasti u svim sandžačkim opštinama i podelu odgovornosti po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "principu pola-pola".

"Radi očuvanja multietničnosti, predlagali smo da predstavnicima Jedinstvene srpske liste i jedni i drugi ustupimo po 15 odsto funkcija u lokalnoj samoupravi, tako da bi predstavnici srpskog naroda bili zastupljeni sa 30 odsto u svim organima grada Novog Pazara", navodi se u saopštenju.

Ta koalicija navela je da je i dalje otvorena za sve razgovore i da očekuje važne razgovore u Beogradu u vezi sa formiranjem lokalnih samouprava.

Koalicija Za evropski Novi Pazar juče je formirala vlast u Novom Pazaru sa Jedinstvenom srpskom listom, dok je blok stranaka koji predvodi SDA ostao u opoziciji.

DS: Koalicija sa SRS neminovnost

Predsednik novopazarskog odbora Demokratske stranke Vinko Dobrić rekao je danas da je sporazum sa koalicijom u kojoj je i Srpska radikalna stranka bio "nužan kompromis" kako bi se poboljšalo stanje u gradu.

DS je član vladajuće koalicije Za evropski Novi Pazar, u kojoj je i Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića. Ta koalicija juče je formirala gradsku vlast sa Jedinstvenom srpskom listom, u kojoj su SRS, DSS, NS i SPS.

Dobrić je kazao da će DS u Novom Pazaru dati svoj pun doprinos na poboljšanju situacije u gradu.

Komentarišući novoformiranu koaliciju, on je dodao da je tom odlukom Demokratska stranka "pokazala političku mudrost i zrelost".

"Mi smo podržali stav da Jedinstvena srpska lista ima predsednika Skupštine grada, ali ne i da predstavnik SRS-a bude predsednik najvišeg zakonodavnog organa u gradu. Zbog toga su naša tri odbornika bili uzdržani prilikom izbora Milana Veselinovića za predsednika Skupštine", rekao je Dobrić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, DS će se zauzeti za preispitivanje svih sumnjivih skupštinskih odluka, opštinskih nabavki i radova u prethodnom sazivu, kada je skupštinsku većinu imala Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.