Ruski Diksi želi veći uvoz voća iz Srbije

Izvor: Akter, 20.Avg.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski "Diksi" želi veći uvoz voća iz Srbije

Ruski trgovinski lanac Diksi zainteresovan je za povećanje uvoza voća i povrća iz Srbije, za proširenje asortimana srpske robe u njihovim objektima na konzervirano voće i povrće

Zainteresovanost za većim uvozom srpskog voća i povrća preneli su predstavnici Diksija potpredsedniku Vlade Srbije i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću koji se danas sastao delegacijom tog ruskog trgovinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << lanca, koju je predvodio potpredsednik za logistiku i međunarodnu saradnju Marat Magkejev.

Kako je saopšteno iz kabineta potredsednika Vlade, Diksi, treći po veličini trgovinski lanac u Rusiji, do sada je uvozio male količine ove robe iz Srbije, ali nakon što je Rusija uvela sankcije na uvoz prehrambenih proizvoda iz EU, kompanija je zainteresovana da se na prvom mestu poveća uvoz voća i povrća iz Srbije, ali i da se asortiman srpske robe u njihovim objektima proširi i na konzervirano voće i povrće.

Predstavnici trgovinskog lanca Diksi danas će održati sastanak sa najvećim proizvođačima i izvoznicima voća i povrća u Srbiji.

Nakon sastanka očekuju da će potpisati prve ugovore sa srpskim partnerima i najavljuju da će u tom slučaju prve isporuke robe za Rusiju krenuti već sledeće nedelje, navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.