Primarni cilj ocuvanje i otvaranje radnih mesta

Izvor: S media, 03.Mar.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primarni cilj ocuvanje i otvaranje radnih mesta

Očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta primarni je cillj Vlade Srbije, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Ljajić je, otvarajući Sajam zapošlajavanja "Top džob", koji se održava u "Ekspo centru" na Novom Beogradu, kazao da bez povećanja proizvodnje i izvoza nema oporavka zemlje.

On je kazao da je sajam, na kome učestvuje više od 50 kompanija, prilika da posao potraže i najugroženije katagorije staniovništva, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << što su deca bez roditeljskog stranja nakon što napuste domove i invalidi.

"Prema nezvaničnim podacima oko 800.000 osoba sa invaliditetom živi u Srbiji, a samo 13 odsto njih je zaposleno", rekao je Ljajić i dodao da bi država trebalo da im pruži šansu za zapošlajvanje, što bi doprinelo njihovoj bržoj i boljoj integraciji u društvo.

Ministar je najavio da će sajmovi zapošljavanja biti organizovani i u drugim regionalnim centrima u Srbiji kako bi se ohrabrili poslodavci, ali i oni koji žele da pronadju posao.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin rekao je da bi svi oni koji žele da pronadju posao trebalo da aktivno učestvuju na ovakvim manifestacijama ne čekajući da "posao dodje sam od sebe".

Osim Privredne komore Srbije, organizatori sajma su Ministarstvo rada i socijalne politike, Nacionalna služba za zapošljavanje i Agencija za privredne registre.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.