Preskočio ogradu da bi od Jovanke Broz „dobio pozitivnu energiju”

Izvor: Politika, Tanjug, 09.Sep.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preskočio ogradu da bi od Jovanke Broz „dobio pozitivnu energiju”

Policija je identifikovala osobu koja je preskočila betonsku ogradu kuće u kojoj živi Jovanka Broz, supruga nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza. Reč je o Peri Davitkovskom (43) iz Skoplja, koji tvrdi da je sin pokojnog Broza i Jovanke. Davitkovski je izjavio da je betonsku ogradu preskočio da bi se približio Jovanki Broz i od nje „dobio pozitivnu energiju”.

Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << politike, izjavio je juče Tanjugu da je Brozovu udovicu posetio, zajedno sa Draganom Đilasom, gradonačelnikom Beograda.

– Pretpostavlja se da je reč o nervno labilnoj osobi. Kod Davitkovskog je nađen pasoš iz kojeg se vidi da je puno putovao i da je između ostalog bio na hodočašću u Jerusalimu –rekao je Ljajić.

On je dodao da je Jovanka Broz dobro i da im je prenela da ovo nije prvi put da neko preskače ogradu kuće u kojoj živi, kao i da su motivi za to bili različiti. Prema rečima Brozove, neko je ogradu preskakao iz radoznalosti, neko da bi je slikao, a pojedini samo da bi je videli.

Makedonska policija saopštila je juče da Davitkovski, koji inače živi u Skoplju, ima završenu osnovnu školu i da je do sada bio optuživan za provalu, falsifikovanje putnih isprava i prekršaje u saobraćaju.

Davitkovski je ogradu preskočio prekjuče pre podne, što je primetio jedan od komšija Brozove i odmah upozorio policajce koji obezbeđuju kuću u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića na Dedinju.

D. S. V.

[objavljeno: 10/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.