Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 02.Mar.2010, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Srbije i Kipra o socijalnom osiguranju

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Kipra u Srbiji Homerom Mavromatisom i predstavnicima kiparskog Ministarstva rada i socijalnih pitanja, koji se nalaze u Beogradu na pregovorima o zaključenju sporazuma o socijalnom osiguranju između dve zemlje.

Predstavnici kiparskog ministarstva rada i socijalnih pitanja, koje je predvodio direktor Službe za socijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << osiguranje Teofanis Trifonos, informisali su Ljajića o napretku u pregovorima.

Istakli su da su skoro sve odredbe budućeg sporazuma usaglašene i da bi konačan tekst mogao da bude potpisan u junu, kada je planirana završna runda pregovora.

Ministar Ljajić je istakao veliki značaj koji bi sporazum mogao da ima za oko 2.000 naših građana koji se nalaze na privremenom radu na Kipru, kao i za privrednike sa Kipra koji posluju u Srbiji.

Zaključivanjem sporazuma o socijalnom osiguranju između Srbije i Kipra omogućiće se nesmetano korišćenje prava penzijskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja, kao i osiguranja za slučaj nezaposlenosti za osobe koje rade ili žive u državama ugovornicama, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Susret Ljajić-Mavromatis

Izvor: RTV Pink, 02.Mar.2010

Pregovori o socijalnom osiguranju između Srbije i Kipra. . . Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Kipra u Srbiji Homerom Mavromatisom i predstavnicima kiparskog Ministarstva rada i socijalnih pitanja, koji se nalaze u Beogradu na pregovorima o zaključenju...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.