Izvor: Blic, 28.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik opštine je iz SNS

U Prijepolju je postignut dogovor o formiranju lokalne vlasti između SDP Rasima Ljajića, Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i koalicije DS-SPS-SPO-G17 plus. Pomenute stranke će u Skupštini opštine imati komotnu većinu od 37 od 61 odbornika.



– Dogovori o formiranju lokalne vlasti su privedeni kraju u stranačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centralama u Beogradu i Novom Pazaru. Preostalo je da se usaglase neke pojedinosti, a onda sledi potpisivanje sporazuma o koaliciji, kaže Dragoljub Zindović, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, koji će biti kandidat za predsednika opštine. Po zanimanju je diplomirani ekonomista i do sada je radio kao profesor u Ekonomskoj školi u Prijepolju.

Mesto potpredsednika opštine pripašće najverovatnije Demokratskoj stranci, a kandidat za tu funkciju je Dobro Lazarević, diplomirani mašinski inženjer, predsednik OO DS i aktuelni predsednik Privremenog organa opštine.

Prema još nezvaničnoj ali vrlo pouzdanoj raspodeli funkcija, pobedniku novembarskih izbora, SDP Rasima Ljajića, pripašće mesta predsednika Skupštine opštine, pomoćnika predsednika opštine, načelnika Opštinske uprave i direktorske fotelje u Centru za socijalni rad, JKP-u „Lim", Dečjem vrtiću i Biblioteci.

Srpska napredna stranka će, pored prvog čoveka opštine, imati i njegovog zamenika, zamenika sekretara opštine, direktore Muzeja i Turističke organizacije i zamenika direktora Komunalnog preduzeća.

Koalicija okupljena oko DS dobiće fotelju zamenika predsednika opštine, sekretara i po jednog pomoćnika predsednika opštine iz redova DS i SPS, te zamenika načelnika Opštinske uprave. Za kadrove ove koalicije obezbeđena su i direktorska mesta u Domu kulture i Direkciji za izgradnju.

Devet članova Opštinskog veća biraće se po ključu 4-3-2, a četiri mesta biće plaćena. Ova novina, kao i veliki broj zamenika u opštinskoj administraciji i Javnom komunalnom preduzeću opteretiće i inače tanak opštinski budžet. Na tu okolnost burno su reagovali odbornici budućih opozicionih stranaka na sednici SO, ali će svi detalji biti poznati kad se potpiše najavljeni koalicioni sporazum.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.