Izvor: B92, 20.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postepeno pomirenje SDP i SDA"

Novi Pazar -- Rasim Ljajić, lider Sandžačke demokratske partije, kaže da do pomirenja sa Strankom demokratske akcije mora doći, ali postepeno.

"Pomirenje mora da se dogodi, jer bez toga nema neophodne političke komunikacije i stabilnosti, ali se do njega mora ići korak po korak. Reč je o procesu koji prvo mora da se dogodi u srcima i glavama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi", rekao je lider SDP-a, koja je u Novom Pazaru preuzela vlast od suprotstavljene Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

On je rekao da je podela vlasti sa Ugljaninom u Novom Pazaru bio prevelik rizik koji ne bi bilo moguće objasniti biračima.

"Nisam smeo da rizikujem jer mi to niko ne bi oprostio", naveo je Ljajić, dodajući da bi takav gest izneverio veliki broj onih koji su na izborima glasali "više protiv Ugljanina nego za mene".

Zajednička vlast sa SDA, uveren je Ljajić, mogla je stvoriti i prostor za neku "treću ili četvrtu", političku opciju što, kako je rekao, nije interes SDP-a koja želi da uvećava svoje biračko telo.

Kod pomirenja nema popravnog i zato se SDP-u odlučio na "male korake, ali sa porukom" što je u praksi odmah zaživelo tako što direktori nekoliko javnih preduzeća u Novom Pazaru nisu promenjeni, istakao je on.

"Nije reč o političkoj, ni mržnji između dva čoveka, već je to bolest koju nije moguće hirurški lečiti. Podele su u svim porama sandžačkog drustva, one moraju prestati, a to je moguće samo ako dokazemo da smo bolja, uspešnija i odgovornija vlast od prethodne", kazao je on.

"Kada narodu bude bolje, sve druge priče će pasti u zaborav", naveo je lider SDP-a i obećao da, u slučaju neuspeha njegove političke opcije, alibi neće tražiti u zauzetosti ministarskim obavezama i nadležnostima u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.