Izvor: B92, 28.Feb.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć ometenima u razvoju

Beograd -- Ministar Rasim Ljajić posetio je Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju i najavio pomoć države u rešavanju njihovih problema.

U ovom dnevnom boravku, koji se inače nalazi u atomskom skloništu u Nehruovoj ulici, boravi 54 dece, koja ovde mogu da se druže, crtaju i zabavljaju.

Ministar za rad i socijalnu politiku je istakao da se mora pronaći odgovarajući prostor za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovu decu, da Ministarstvo sa zadovoljstvom podržava ovakve projekte i da će tokom godine izdvojiti 60 miliona dinara za pomoć i povećanje kvaliteta života osoba s invaliditetom.

Predsednica društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Slavica Živković kaže da boravak funkcioniše zahvaljujući sredstvima koje dobija i novcem roditelja.

"To su prostorni uslovi i problem što ovakav oblik rada - 54 dece, 10 radionica, dnevni boravak, 12 ljudi koji rade sa ovom decom - prevazilazi oblike volonterskog rada. Roditelji i stručnjaci su delom plaćeni, neki roditelji rade volonterski. Voditi ovoliku organizaciju je jako teško i zamorno ali se trudimo da održimo ovakav oblik rada jer je to potreba i dece i roditelja", kaže Živkovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.