Otvoren Sajam nameštaja, popusti i do 40 odsto

Izvor: Studio B, 11.Nov.2013, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam nameštaja, popusti i do 40 odsto

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 51. Sajam nameštaja koji će trajati do 17. novembra. Predstaviće se 400 izlagača, među kojima je 100 inostranih iz 20 zemalja. Organizatori očekuju oko 60.000 posetilaca.

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodnu izložbu mašina, alata i repromaterijala otvorio je potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Rasim Ljajić.

Lajić je čestitao organizatorima koji su, kako kaže, uspeli da uprkos krizi i ove godine organizuju sajam, ali i izlagačima s obzirom na to da ova industrija prolazi kroz težak period globalne krize.

Prema Ljajićevim rečima, od početka ekonomske krize zabeležen je pad prometa u drvnoj industriji od 20 do 40 odsto, a u 2000. godini u toj industriji je radilo 30.000 ljudi, a danas 13.000.

- Domaća industrija nameštaja od početka godine beleži rast od 11,8 odsto, kao i povećanje izvoza od 6 odsto. Od početka godine izvezeno je nameštaja u vrednosti od 100 miliona evra. Industrija nameštaja beleži značajan suficit u trgovini sa inostranstvom, a o tome svedočio i 400 izlagača na ovom sajmu, od kojih je 100 iz inostranstva - kazao je Ljajić.

Izlagači su, prema najavama organizatora, i ove godine pripremili popuste koji će se kretati i do 40 odsto.

Sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 20 sati, osim poslednjeg dana, kada se kapije sajma zatvaraju u 18 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200 dinara, dok parking košta 100 dinara na sat.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAJAM NAMEŠTAJA: Sedenje na Merilin Monro čak 30.000!

Izvor: Kurir, 12.Nov.2013, 07:52

Prvi dan manifestacije, koju je otvorio ministar Rasim Ljajić, obeležila gužva i ponuda sa 40 odsto nižim cenama..BEOGRAD - Za nekog jeftino....„Neodoljivi komadi nameštaja“ slogan je 51. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji je otvoren juče. Neki od tih neodoljivih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.