Obeležen početak letova kompanije Iran er na liniji Teheran-Beograd; Do juna rasprodate sve karte

Izvor: TangoSix.rs, 13.Mar.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen početak letova kompanije Iran er na liniji Teheran-Beograd; Do juna rasprodate sve karte

Na Aerodromu Nikola Tesla danas je obeležen početak letova iranske nacionalne avio-kompanije Iran er na liniji Teheran-Beograd.
Prvi let na toj liniji obavljen je 10. marta, a kako je ranije najavljeno sa „Nikole Tesle“ tokom zimske sezone letovi će biti obavljani dva puta nedeljno – utorkom i subotom – avionom tipa A320, kapaciteta 156 sedišta.
Obeležavanju prvog leta prisustvovali su potpredsednik vlade Rasim Ljajić, ambasador Irana Hosein >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Mola Abdolahi i pomoćnik direktora za operativne poslove kompanije Iran er Abas Ahmadian Mogadam.
Kako je tom prilikom istakao Ljajić, direktna avio-linija će u značajnoj meri povećati turistički promet između Srbije i Irana, dok se očekuje i značajno povećanje broja iranskih turista.
– Od januara je po prvi put počeo da se beleži dolazak iranskih putnika i imaćemo precizne podatke o njihovom broju, kao i broju noćenja koje ostvaruju u Srbiji. Takođe, pored Iran era, imaćemo i avio-letove privatnih iranskih avio-prevoznika od druge polovine marta. – rekao je Ljajić i dodao da se od aprila očekuje početak letova još jedne iranske avio-kompanije za Beograd.
Tokom proteklih šest meseci skoro sedam hiljada iranskih putnika posetilo Srbiju / Foto: Aerodrom Nikola Tesla Tada je naglasio da su sve karte rasprodate do juna, te da je to pokazatelj velike zainteresovanosti kako sprskih, tako i iranskih turista za tu liniju.
Sa njime je bio saglasan i Abdolahi koji je rekao da je tokom proteklih šest meseci skoro sedam hiljada iranskih putnika posetilo je Srbiju, pri čemu će taj broj uvođenjem direktne linije i dalje da raste.
Još jedan vid saradnje sa Srbijom ostvaren je prošle nedelje kada je otvoren Informativno-turistički centar Srbije u Iranu, rekao je Abdolahi i dodao da je pored uspostavljanja direktne linije, drugo važno dostignuće i uvođenje bezviznog režima.
Na pitanje novinara o tome da li postoji prevencija zloupotrebe takvog režima, Ljajić je odgovorio da postoji nekoliko mera koje se mogu preduzeti :
– Pre svega, sa Iranske strane će biti pojačana kontrola pri ulasku u avione u Teheranu. Tom pojačanom kontrolom želimo da smanjimo broj potencijalnih građana Irana koji bi da iskoriste ovaj bezvizni režim da dođu do neke od zemalja Evropske unije. Ta kontrola će trajati sve vreme.
Drugi mehanizam su sporazumi. Ove nedelje ćemo potpisati nekoliko sporazuma iz oblasti konzularne saradnje, a predaćemo i naš predlog sporazuma o readmisiji. To će biti pravni osnov da mi vraćamo sve one koji ne žele da ovde borave turistički.
Treći mehanizam koji ćemo da razvijemo je formiranje zajedničkog konzularnog komiteta predstavnika i Srbije i Irana koji će u hodu predlagati i primenjivati različite mere da bi sprečili ove vrste zloupotreba. –
Podsetimo, prestonice Srbije i Irana ponovo su povezane direktnim putničkim letom nakon skoro 27 godina.

The post Obeležen početak letova kompanije Iran er na liniji Teheran-Beograd; Do juna rasprodate sve karte appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.