Normalizacija snabdevanja gasom u narednih 48 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizacija snabdevanja gasom u narednih 48 sati

PANČEVO - Ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić rekao je danas u Pančevu da očekuje da se u narednih 48 sati normalizuje snabdevanje gasom, čime bi se rešila teška situacija sa daljinskim grejanjem posebno u Vojvodini, gde je gas glavni energent.

On je u razgovoru sa rukovodstvom i korisnicima Gerontološkog centra Pančevo upoznat sa merama preduzetim posle obustave gasa koji se u toj ustanovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koristi i za grejanje i pripremu hrane, jer su u izuzetno lošem stanju električne instalacije.

Klima uređajima se sada greje dnevni boravak u kome su smešteni pokretni korisnici a sobe sa nepokretnim ljudima greju se naizmeničnim unošenjem zagrejanih radijatora koji su kupljeni kao prva pomoć, rekao je direktor te ustanove Milentije Maksimović.

Ljajić je najavio da će u sklopu traženja rešenja alternativnih rešenja za grejanje ustanova i institucija sutra posetiti neke od njih - u Vršcu, Zrenjaninu, Kikindi, Novom Bečeju i Sremskoj Kamenici.

On je u pančevačkom Gerontološkom centru u kome je 190 korisnika, među kojima ima i dosta nepokretnih osoba, obećao da će ove godine isplata svih zakonom predviđenih socijalnih davanja biti na vreme.

Korisnici centra zamolili su ministra da se založi u Vladi Srbije da na pozitivnoj listi bude više lekova, naročito onih koji su potrebni starim ljudima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.