Nastavak razgovora sa MMF-om

Izvor: RTS, 25.Avg.2010, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak razgovora sa MMF-om

Sastankom na ekspertskom nivou u Narodnoj banci Srbije nastavljeni razgovori predstavnika Srbije i Misije MMF-a. Predstavnici Fonda sutra razgovaraju sa Jovanom Krkobabićem i Rasimom Ljajićem.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda nastavila je razgovore u Narodnoj banci Srbije u okviru pete revizije stend-baj kreditnog aranžmana, vrednog oko tri milijarde evra.

Kako je saopšteno iz NBS, revizija tog aranžmana je nastavljena razgovorima na ekspertskom nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u centralnoj banci.

Prema najavama iz Vlade Srbije, predstavnici MMF-a sutra će razgovarati sa potpredsednikom Vlade Jovanom Krkobabićem i ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je juče da za sada ostaje dogovor da se plate i penzije odmrznu u januaru.

"Svi želimo da izađemo iz režima zamrznutih plata i penzija. Jedino je pitanje kada će se stvoriti dovoljni uslovi, dovoljno novca da se to i desi. Trenutni dogovor sa MMF-om je da se to desi u januaru iduće godine", rekao je Đelić za RTS.

Prema rečima Đelića, u daljim razgovorima sa MMF-om raspavljaće se na bazi činjenica i cifara o tome da li je moguće odmrznuti plate i penzije nešto ranije.

Đelić je rekao da veruje da će pregovori sa MMF-om biti uspešno okončani.

Misija MMF-a i delegacija Srbije počele su u ponedeljak, 23. avgusta, zvanične razgovore o petoj reviziji stend-baj kreditnog aranžmana.

Istog dana, u razgovorima sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem i minstarkom finansija Dianom Dragutinović šef Misije MMF-a Albert Jeger istakao je da je Srbija u prethodnom periodu vodila dobru i odgovornu fiskalnu politiku.

Delegacija MMF-a doputovala je u Beograd 18. avgusta, a tokom razgovora, koji će trajati do 31. avgusta, razmatraće se i najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji i izvršavanje ranije dogovorenih obaveza.

Uspešna revizija omogućiće Srbiji da povuče novu ratu kredita.

MMF je 15. maja 2009. godine odobrio Srbiji kreditni stend-baj aranžman od 2,6 milijardi specijalnih prava vučenja, odnosno oko tri milijarde evra.

Iz tog kredita za jačanje deviznih rezervi Srbija je do sada povukla oko 1,45 milijardi evra. Predviđeno je da aranžman traje do aprila 2011. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Januar tek u aprilu

Izvor: S media, 26.Avg.2010, 01:02

Odmrzavanje plata i penzija prema sporazumu ne može biti početkom 2011. godine...Misija Međunarodnog monetarnog fonda nastavila je u sredu razgovore na nivou eksperata u Narodnoj banci Srbije u okviru pete revizije stend-baj kreditnog aranžmana, vrednog oko tri milijarde evra...Izjava koju je medijima...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.