Na desetine raseljenih

Izvor: Danas, 09.Nov.2009, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na desetine raseljenih

U desetak opština zapadne Srbije koje su tokom vikenda poplavljene nakon velikih kiša stanje se polako normalizuje a reke vraćaju u korita. Međutim, na desetine porodica moralo je da napusti svoje domove a stotine domaćinstava će se tek suočiti sa štetom koju su nanele bujice. Vlada Srbije obećala je jednokratnu novčanu pomoć svim porodicama koje su pretrpele štete, a prema rečima ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića, koji je tokom jučerašnjeg dana obišao ugrožena područja, situacija na terenu lošija je nego što se očekivalo. On je izjavio da već ima 120 zahteva domaćinstava za pomoć, a biće angažovan i Crveni krst, kako bi najugroženijim porodicama mogli da se dostave higijenski paketi i namirnice.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Reke se povlače u svoja korita

Izvor: Kurir, 08.Nov.2009, 13:40

POŽEGA, 8. novembra 2009. (Beta) - Voda koja se izlila iz reka Đetinje, Moravice i Zapadne Morave na teritoriji Opštine Požega povlači se u svoja korita, a požeški štab za civilnu zaštitu naprekidno zaseda. Predsednik opštine Požega Milovan Mićović rekao agenciji Beta da je situacija u toj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.