Ministarstvo uvažilo zahteve vojnih invalida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo uvažilo zahteve vojnih invalida

BEOGRAD -

Sekretar Udruženja ratnih vojnih invalida Željko Vasiljević izjavio je danas da je na sastanku sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem postignut dogovor da se do kraja godine ubrza isplata boračkog dodatka.

"Postoji problemi koji su tehničke, a ne samo finansijske prirode", rekao je Vasiljević Tanjugu i ukazao da je sa resornim ministarstvom postignut dogovor kako da se i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ti problemi prevaziđu.

Prema njegovim rečima, postignut je i dogovor da se radi na izmenama i dopunama postojećeg zakona o boračko-invalidskoj zaštiti.

"U narednih 15 dana Radna grupa, koju čine predstavnici udruženja i nadležnog ministarstva treba da definišu izmene i dopune", rekao je Vasiljević dodajući da bi nakon toga zakon trebalo da bude upućen u skupštinsku proceduru.

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije okupili su se danas oko 11 sati ispred resornog ministarstva nezadovoljni kašnjenjem donošenja novog zakona o boračko invalidskoj zaštiti i kašnjenjem u isplati boračkog dodatka.

Kako je Ljajić ranije danas rekao Tanjugu, jedan od realnih zahteva Udruženja ratnih vojnih invalida je donošenje novog zakona o boračko invalidskoj zaštiti, ili izmene i dopune postojećeg zakona.

"Za donošenje takvog zakona potrebna je saglasnost različitih organizacija i udruženja koja okupljaju ratne vojne invalide", rekao je Ljajić.

On je kazao da će tražiti sugestije i predloge povodom vladinog predloga zakona, a da će kada dođe do minimuma konsenzusa, zakon ući u proceduru usvajanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.