Ljajić sa MMF-om o socijalnoj zaštiti

Izvor: S media, 14.Feb.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić sa MMF-om o socijalnoj zaštiti

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić razgovarao je danas sa delegacijom Medjunarodnog monetarnog fonda o novinama vezanim za pripremu i usvajanje novog zakona o socijalnoj zaštiti, paketu urgentnih mera za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva u 70 najnerazvijenijih opština u Srbiji, kao i o aktima koje bi trebalo doneti kako bi se uskladile visine plata u javnim službama.

Šef misije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << MMF za Srbiju Albert Jeger izrazio je zadovoljstvo što će se predlog novog zakona o socijalnoj zaštiti naći na dnevnom redu prolećnog zasedanja Skupštine Srbije, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

Ministar Ljajić je istakao da će novim zakonom biti povećani iznosi novčane socijalne pomoći za najsiromašnije, kao i njen obuvat, što će, uz čitav niz novih usluga koje predvidja ovaj akt, obezbediti minimum socijalne sigurnosti u narednom periodu.

Ministar je informisao Misiju MMF-a i o realizaciji paketa urgentnih mera za 70 najnerazvijenijih opština istakavši da će zahvaljujući tom programu na projektima lokalnih samouprava biti uposleno više od 500 ljudi, uglavnom iz kategorije socijalno ugroženih gradjana.

Govoreći o uskladjivanju visine zarada plata u javnim službama, ministar Ljajić je istakao da to pitanje mora biti sistemski rešeno i da za to postoje dva modela.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić i MMF: Nužna disciplina

Izvor: B92, 14.Feb.2011

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić i šef delegacije MMF-a Albert Jeger saglasili su se da je neophodno uspostaviti čvrstu fiskalnu disciplinu...Krkobabić i Jeger kažu da bi se time obezbedila stabilnost ekonomskog sistema i održiv sistem Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje..."To...

Nastavak na B92...

Krkobabić i MMF: Obezbediti fiskalnu disciplinu

Izvor: Economy.rs, 15.Feb.2011, 01:23

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić i šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Albert Jeger saglasili su se danas da je neophodno uspostaviti čvrstu fiskalnu disciplinu, čime bi se obezbedila stabilnost ekonomskog sistema i održiv sistem Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.