Ljajić protiv Ugljanina u Skupštini

Izvor: B92, 28.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić protiv Ugljanina u Skupštini

Novi Pazar -- Rasim Ljajić danas je optužio Sulejmana Ugljanina za laži u vezi s napadom na aktiviste Ljajićeve stranke, koji su lepii plakate.

Lider Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić najavio je da će ta stranka prestati da deluje ukoliko Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, odnosno Bošnjačka lista za evropski Sandžak, na parlamentarnim izborima osvoji više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od jednog poslaničkog mesta.

Ljajić je na konferenciji za novinare najviše pažnje posetio "lažima" Ugljaninove Regionalne televizije, posebno informacijama o pucnjavi pripadnika obezbeđenja prvog čoveka opštine na aktiviste SDP-a dok su lepili predizborni materijal u novopazarskoj Prvomajskoj ulici.

"Činjenica je da su na aktviste SDP-a pucali članovi Ugljaninovog obezbeđenja Sead Nezirović i Muamer Mujanović, koji su i uhapšeni", rekao je Ljajić, zamerivši istovremeno i lokalnim dopisnicima da nisu, kako je rekao, najkorektnije izvestili o tom događaju.

On je kazao da je Ugljanin "epicenter krize i zla u Sandžaku jer incidentima pokušava da zadrži vlast".

Ljajić je naveo da je pomoć za 1.300 radnika Tekstilnog kombinata "Raška" obezbeđena iz budžeta Ministarstva rada i socijalne politike, kojim on rukovodi, i da Ugljaninova stranka s tim nema nikakve veze.

Lider SDP-a je obelodanio imena sedam kandidata te stranke za gradonačelnika i rekao da će kada osvoje vlast u tom gradu oni posebnu pažnju posvetiti oporavku privrede, poljoprivrede i investicionim planovima.

Ljajić je najavio novu krivičnu prijavu protiv predsednice Opštinske izborne komisije Zejnepe Kavrajić, zbog toga što je, kao je rekao, sama raspisala tender i izabrala štampariju "Merak" za štampanje glasačkih listića.

On je kazao i da će SDP od Ministarstva pravde tražiti "nadzor rada Kavrajićeve" zbog toga što je ona, podsetio je, u tužbi protiv dvojice poslanika njegove stranke navela da je "pretrepela duševbni bol i bila pod terapijom".

"Kako neko ko je duševno bolestan može da vodi izborni proces", zapitao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.