Ljajić potvrdio da je dobio pismo s pretnjama smrću

Izvor: Blic, Tanjug, 14.Dec.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić potvrdio da je dobio pismo s pretnjama smrću

Koordinator tima za lociranje i hapšenje haških optuženika Rasim Ljajić potvrdio je danas Tanjugu da je ponovo dobio pismo s pretnjama smrću, zbog aktivnosti koje sprovodi u cilju hvatanja haških begunaca.

Ljajić je kazao da ovo nije prvi put da dobija preteća pisma, navodeći da takve poruke dobija već duže vreme, u određenim intervalima.

"Prema rukopisu može se zaključiti da su ga pisali isti ljudi, da je poslato sa iste adrese i iz iste države", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazao je Ljajić i naglasio - "dobro je dok prete verbalno i pisano".

Koordinator tima za hapšenje haških begunaca je kazao da mu se u pismima preti zbog aktivnosti koje se tiču Ratka Mladića i Radovana Karadžića (dok Hadžića niko i ne pominje u pismima), i naveo da je pismo prosleđeno nadležnim istražnim organima.

Pisma sa pretnjama smrću, pored Ljajića, dobili su i predsednik Srbije Boris Tadić i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Pisma su poslata iz Čikaga, SAD, a sumnja se da su ih napisale iste osobe, koje su i ranijih godina slale slična pisma. Potpisuju ih navodne organizacije "Crni orao", "Kondorov skok" i "Srpski oslobodilački pokret Ilinois". Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić ponovo dobio preteće pismo

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2009

Koordinator tima za lociranje i hapšenje haških optuženika Rasim Ljajić potvrdio je danas Tanjugu da je ponovo dobio pismo s pretnjama smrću, zbog aktivnosti koje sprovodi u cilju hvatanja haških begunaca

Nastavak na Večernje novosti...

Ljajić potvrdio da je dobio pretnje

Izvor: B92, 14.Dec.2009

Beograd -- Koordinator akcionog tima za lociranje haških optuženika Rasim Ljajić potvrdio je danas da je ponovo dobio pismo sa pretnjama smrću... On je novinarima rekao da je preteća poruka dospela sa iste adrese sa koje su bile u više navrata upućene i neke ranije pretnje i da je ispisana rukom....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.