Ljajić ne veruje u dogovor sa sindikatima

Izvor: RTS, 27.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić ne veruje u dogovor sa sindikatima

U Vladi Srbije najavljuju da će u ponedeljak još jednom pozvati reprezenativne sindikate da uvaže ekonomske okolnosti u zemlji i prihvate Opšti kolektivni ugovor. Ministar Rasim Ljajić izjavio za RTS da će Vlada pokušati na sve načine da se dogovori sa sindikatima, ali da on nije veliki optimista.

Socijalno-ekonomski savet nije u potpunosti postigao dogovor oko Opšteg kolektivnog ugovora i Unija poslodavaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podnela je zahtev da se suspenduje njegovo dejstvo.

Vlada Srbije će u ponedeljak ponovo apelovati na reprezenativne sindikate da uvaže ekonomske okolnosti u zemlji i prihvate Opšti kolektivni ugovor.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je za RTS da "ako sve propadne, ne samo da ćemo ući u konfrontaciju između socijalnih partnera, političke i druge konfrontacije, već će sama ideja socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja doći u ozbiljnu krizu, a ne želimo da se to dogodi".

Ljajić kaže da će se za ova dva učiniti dodatni napor ne bi li do nekog dogovora došlo.

"Nisam veliki optimista, moram da priznam, s obzirom na različite pozicije, ali je bolje bilo kakvo, iole zajedničko rešenje nego definitivni razlaz među socijalnim partnerima", izjavio je Ljajić.

Pregovori oko potpisivanja Opšteg kolektivnog ugovora ugovora trajali su četiri godine i on je potpisan 29. aprila 2008. godine, dok je njegovo prošireno dejstvo potvrđeno nedavno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.