Ljajić i Ugljanin odlučni da preduprede incidente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić i Ugljanin odlučni da preduprede incidente

BEOGRAD - Ministari Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin saopštili su večeras da će zajedničkim snagama učiniti sve što je u njihovoj moći da ne dozvole da se političke aktivnosti i rivalstvo izmetnu u dešavanja koja su štetna za sve u Sandžaku i Srbiji.

"Odlučni smo da predupredimo buduće incidente u ovom regionu", navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u zajedničkoj izjavi koju su ministri večeras potpisali u Beogradu na inicijativu predsednika Srbije Borisa Tadića.

Dvojica ministara istakli su da iskreno veruju da je "u ovim teškim trenucima svetske ekonomske krize", Sandžaku najpotrebnije da oni udruže snage kako bi doneli dobrobit i prosperitet "našem narodu", saopšteno je iz Ugljaninovog kabineta.

"Pružajući zajedničku podršku ekonomskim inicijativama nadamo se i verujemo da će nas svaki pojedinac u Sandžaku podržati u ovim naporima", navedeli su ministri.

Ljajić je ministar za rad i socijalnu politiku i lider Sandžačke demokratske partije (SDP), dok je Ugljanin ministar bez portfelja i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) i lider Bošnjačke liste za evropski Sandžak.

SDP je na parlamentarnim izborima 11. maja 2008. nastupila na listi Za evropsku Srbiju koju je predvodila Tadićeva Demokratska stranka.

U subotu je izbio sukob pripadnika Ugaljninove koalicije i obezbeđenja Doma kulture u Novom Pazaru u kojem Bošnjačka lista ima prostorije koje im osporava gradska vlast. U sukobu je korišćeno vatreno oružje, jedna osoba ranjena, a dve povređene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.