Ljajić: Ulazak u novu koaliciju najteži potez

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ulazak u novu koaliciju najteži potez

SARAJEVO -

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i kandidat za potpredsednika vlade i ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu Rasim Ljajić izjavio je da mu je odluka da uđe u koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i Srpskom naprednom strankom ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS) bila najteži potez od početka bavljenja politikom, javlja agencija Anadolija.

Teška je iz prostog razloga što je, s moralne tačke gledišta, jako diskutabilna. Odluka će omogućiti da se SDPS razvija, unapređuje i širi u svim opštinama i gradovima Srbije. Mi smo, praktično, glasali između opstanka i nestanka stranke, rekao je Ljajić.

On je ocenio da ta odluka znači preuzimanje odgovornosti u teškim vremenima, u uslovima ekonomske i socijalne krize.

Sigurno je da je lagodnije biti u opoziciji, nego u vlasti.

Ali, to je izazov da afirmišemo nove ljude koji će biti u službi građana, izjavio je Ljajić.

On je ocenio da se ne treba plašiti da će nova vlast vratiti Srbiju u devedesete godine.

Čak i da neko hoće povratak u devedesete, to je nemoguće.

Priča o povratku u devedesete je isforsirana, jer su se okolnosti u regionu i Srbiji promenile i stranke u Srbiji značajno transformisale, rekao je Ljajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.