Izvor: Blic, 08.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: U novu vladu najmanje tri političke liste

Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić uveren je da će novu vladu formirati najmanje tri političke liste, kao i da će premijer biti iz koalicije "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", u okviru koje na izborima 11. maja nastupa i i njegova SDP.



On je u intervjuu "Novostima" rekao da će lista "Za evropsku Srbiju" dobiti najveći broj glasova i poslaničkih mandata, što će im >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << omogućiti "najbolju startnu poziciju, kao i političku i psihološku prednost u pregovorima oko formiranja buduće vlade".

On je rekao da će njegova koalicija, eventualno, formirati novu vladu sa "svima koji podrže politiku koja je zasnovana na evropskom putu Srbije, ekonomskom jačanju zemlje, socijalnoj pravdi i borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta".

"Koalicione partnere odrediće rezultati izbora i poštovanje naših principa, ali je nesumnjivo je da će lista 'Za evropsku Srbiju' i DS biti stožer te nove vlade", tvrdi Ljajić.

Prema njegovim tvrdnjama, eventualno formiranje vade DSS i SRS "jedino mogu da spreče izborni rezultati".

"Njihove politike nikada nisu bile bliže nego sada. U toj antievropskoj retorici narodnjačka koalicija čak prednjači u odnosu na radikale. Ali, uveren sam da nova vlada neće moći da se formira bez učešća najmanje tri političke liste", naglasio je on.

Ljajić je naglasio da će, u slučaju pobede koalicije "Za evropsku Srbiju" SSP ostati na snazi i naglasio da će se na predstojećim izborima "ljudi referendumski opredeljivati za EU".

"Svaka druga dilema je lažna i veštački nametnuta", tvrdi on.

Ljajić tvrdi i da se "Kosovo, nažalost, koristi u iste svrhe kao što ih je koristio Milošević za svoje partijske interese i u nedostatku aktivne i promišljene politike koja će zaštititi Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije".

"Kosovo je paravan iza koga se krije antievropska politika pojedinih stranaka. A, naša lista se nikada neće odreći borbe za Kosovo i Metohiju, ma koliko bila duga i teška", ističe on.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.