Ljajić: Turski „Itimat“ će graditi mljekaru u Šapcu

Izvor: Capital.ba, 28.Okt.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Turski „Itimat“ će graditi mljekaru u Šapcu

BEOGRAD, Ministar trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić potvrdio je danas da je turska kompanija „Itimat“ kupila zemljište u Šapcu gdje će u narednom periodu izgraditi savremenu mljekaru. „Danas smo sklopili posao. Investitor je kupio dva hektara zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu i u aprilu bi trebalo da krene proizvodnja“, rekao je Ljajić. On je naglasio da Srbija do sada nije imala većih turskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << investicija i dodao da će ova investicija, ukoliko se realizuje, biti najbolja preporuka za druge turske investitore koji su se povukli sa tržišta Sirije, Iraka i Libije, prenose beogradski mediji. „Ukoliko se ova investicija u Šapcu realizuje, vjerujem da neće biti jedina, jer po logici stvari turski investitori idu tamo gdje već postoje turske investicije“, rekao je Ljajić. Vlasnik „Itimata“ Šahin Kara izjavio je da je njegov plan da na samom startu krene sa proizvodnjom kačkavalja, mocarele, fete i maslaca, a poslije i dopunskog mliječnog programa. „Itimat“ u Turskoj ima tri fabrike za preradu mlijeka čiji je dnevni kapacitet 700 tona mlijeka.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Turci prelomili: mlekaru grade u Šapcu

Izvor: Telegraf.rs, 28.Okt.2014

- Danas smo sklopili posao, investitor je kupio dva hektara zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu i u aprilu bi trebalo da krene proizvodnja - rekao je ministar Rasim Ljajić..Turska kompanija ITIMAT odlučila je da mlekaru izgradu u Šapcu, gde je kupila dva hektara zemlje, kaže ministar trgovine...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.