Ljajić: Sto poslanika manje, dva miliona evra uštede

Izvor: RTS, 28.Apr.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Sto poslanika manje, dva miliona evra uštede

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je za RTS da bi smanjenje broja poslanika sa 250 na 150 moglo da uozbilji domaću političku scenu, a istovremeno stvorilo godišnje uštede u budžetu od dva miliona evra.
Rasim Ljajić je, gostujući u emisiji Oko na Radio-televiziji Srbije rekao da jedan poslanik košta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 20.000 evra godišnje ako se uračuna njegova plata, paušal, dnevnice, putni troškovi u zemlji i inostranstvu.

"Prema tome, ukoliko smanjimo broj poslanika za 100, uštedećemo dva miliona evra godišnje. Za četiri godine mandata, to je ušteda od osam miliona evra, a to nisu mala sredstva za jednu siromašnu zemlju", ističe Ljajić.
Prema njegovim rečima, smanjenje broja poslanika je neophodno kako bi se Skupštini vratio kvalitet, a samim tim i kredibilitet.
Upitan da li je preambula u Ustavu poslednja odbrana Kosova, Ljajić je odgovorio da se pokrajina brani i drugim političkim sredstvima.
"Kosovo branimo i Briselskim sporazumom, približavanjem Srbije EU, ali i ekonomskim jačanjem zemlje. To nije samo pitanje preambule u Ustavu", rekao je Ljajić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sto poslanika 2.000.000 € godišnje

Izvor: B92, 28.Apr.2015

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bi smanjenje broja poslanika sa 250 na 150 stvorilo godišnje uštede u budžetu od dva miliona evra...On je gostujući na RTS-u rekao da jedan poslanik košta 20.000 evra godišnje ako se uračuna njegova plata, paušal, dnevnice, putni troškovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.