Ljajić: Srbija  podržava teritorijalni integritet Ukrajine

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Srbija u potpunosti podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da će nastaviti da razvija najbolje moguće, pre svega, ekonomske odnose sa tom državom.

Ljajić je u skupštinskoj raspravi o potvrđivanju četiri međudržavna sporazuma, među kojima je i sporazum sa Ukrajinom o saradnji u oblasti turizma, rekao da će Srbija sa tom zemljom nastaviti pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oko zaključenja sporazuma o slobodnoj trgovini.

- Oni nisu laki, s obzirom da Ukrajina traži gotovo identičan sporazum koji imamo sa Rusijom, što nama ne odgovara imajući u vidu mnogo veću komplementarnost naše privrede sa ukrajinskom nego sa ruskom - rekao je Ljajić.

On je naveo i da Srbija traži asimetrični oblik u tom sporazumu, odnosno da zaštiti pet osnovnih poljoprivrednih proizvoda i da Urakjina to isto učini, ali da ta zemlja traži potpuno identičan sporazum kao što ga imamo sa Rusijom.

- Dakle, nastavićemo da poštujemo inegritet Ukrajine i da razvijamo najbolje moguće, pre svega, ekonomske odnose sa tom državom poštujući njenu teritorijalnu celovitost - kazao je Ljajić.

Prethodno je zamenik šefa poslanika SDS Janko Veselinović pitao ministra da li Srbija sporazum zaključuje sa Ukrajinom, koja uključuje Krim i nezavisne oblasti, ili sa Ukrajinom bez Krima i tih oblasti.

 -Jer, verovatno, ako pitate gospodina (pemijer Aleksandar) Vučića sa kim zaključujemo - zaključujemo sa celom Ukrajinom, zajedno sa Krimom i ovim oblastima, ako pitate gospodina (predsednik Srbije Tomislav) Nikolića, verovatno sa Ukrajinom bez ovih oblasti - naveo je Veselinović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.