Ljajić: Redovna isplata svih socijalnih prava

Izvor: S media, 07.Feb.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Redovna isplata svih socijalnih prava

Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić danas je u razgovoru s delegacijom Medjunarodnog monetarnog fonda istakao da će isplata svih socijalnih prava do kraja 2012. godine biti redovna i da je primetan rast korisnika

novčane socijalne pomoći, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

Bajec: Striktni budžet, premijer jasan

Država – dobar poslodavac u vreme krize?
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ljajić: Nema bojazni za penzije

Ljajić je s misijom MMF-a, koju predvodi Zuzana Murgasova, razgovorao i o inicijativama za izmene Zakona o radu.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku ne postoji saglasnost svih socijalnih partnera za izmene tog zakonskog akta, pre svega u delu koji se odnosi na dužinu rada na odredjeno vreme i iznose i načine isplata otpremnina.

Sveobuhvatnija izmena zakona, kako je rekao ministar, trebalo bi da bude jedan od prioriteta buduće Vlade.

Ljajić i Murgasova su se složili, kako je navedeno u saopštenju, da su izmene radnog zakonodavstava neophodne, "kako bi se poboljšala poslovna klima, a Srbija postala još interesantnija za privlačenje novih stranih investicija".

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.