Izvor: B92, 17.Nov.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Razgovori o Zakonu o PIO

Beograd -- Ministar rada Rasim Ljajić kaže da se o izmenama i dopunama Zakona o PIO još razgovara, ali da očekuje da će ubrzo biti upućen u skupštinsku proceduru.

"Još uvek se vode razgovori na više nivoa, očekujem da ćemo za dan dva imati jasan odgovor i da će zakon vrlo brzo upućen u skupštinsku proceduru", rekao je Ljajić.

Ministar Ljajić, međutim, nije mogao da precizira kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će izmene i dopune Zakona o PIO biti upućene republičkom parlamentu.

Prema najavama, predlog zakona o PIO, koji je krajem oktobra pod pritiskom sindikata povučen iz skupštinske procedure, trebalo bi da u parlament bude vraćen bez suštinskih promena, onako kako je to saopštio i Međunarodni monetarni fond.

Naime, sindikati i Vlada Srbije su prošle sedmice sklopili sporazum, kojim je predviđeno da se zaštitna mera od pada penzija ispod 60 odsto prosečne neto zarade primeni kada se za to ukaže potreba.

Odredba kojom se predviđa produžetak radnog staža za odlazak žena u penziju, umesto od 1. januara naredne, primenjivaće se od 1. januara 2013. godine, a zakonom će biti predviđeno da minimalna penzija ne može da padne ispod 27 odsto prosečne zarade.

Benificirani staž je ostalo jedino otvoreno pitanje o koje je vlada trebalo da razgovara sa MMF-om, a sindikati su predložili da, ukoliko ne bude druge opcije, u naredne dve godine ostane rešenje iz sada važećeg zakona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Zakon o PIO uskoro pred poslanicima

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Nov.2010

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da se o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju još razgovara, ali da očekuje da će taj akt ubrzo biti upućen u skupštinsku proceduru.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.