Ljajić: Potrebna potpuna promena ekonomske politike

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Potrebna potpuna promena ekonomske politike

NOVI SAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da bi u Srbiji trebalo u potpunosti promeniti ekonomsku politiku, radne navike i sistema vrednosti.

Ljajić je u intervjuu za današnji Dnevnik rekao da Srbija sa sadašnjom ekonomijom ne može izdržati čak ni regionalnu utakmicu.

- Zaista sve moramo okrenuti na glavačke kako bismo spremniji ušli u globalnu utakmicu. Sa ovakvim sistemom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i ovakvim našim navikama, sa malom produktivnošću, nesavesnim poslodavcima mi ne možemo izdržati globalnu svetsku utakmicu - ocenio je ministar rada.

Prema njegovim rečima, to podrazumeva jasnu politiku zapošljavanja, prekvalifikacije, obrazovanja prema potrebama tržišta rada, nauku koja će pratiti privredu.

- Jedan lek za sve naše probleme ne postoji, ali početak lečenja bi mogla biti potpuna promena ekonomske politike, naših navika, sistema vrednosti. A to neće ići ni brzo ni lako - kazao je Ljajić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.