Ljajić: Pobeda u N. Pazaru najdraža

Izvor: B92, 09.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Pobeda u N. Pazaru najdraža

Beograd -- Rasim Ljajić kaže da se više obradovao formiranju vlasti u Novom Pazaru nego izboru Vlade, jer je savez DS-SPS bio izvesan.

"U Pazaru je do samog kraja postojala velika doza neizvesnosti oko formiranja skupštinske većine", izjavio je ministar za rad i socijalnu politiku u intervjuu "Večernjim novostima".

Upitan da je bio u situaciji da bira ministarsko mesto ili vlast u Pazaru, Ljajić je odgovorio da bi bez ikakve dileme izabrao vlast u Pazaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zato što je Sandžačka demokratska partija više od 15 godina u opoziciji, a grad i ekonomski i kulturno i duhovno i politički propada.

"Ovo je poslednji trenutak da se nešto učini u Pazaru i prilika da ljudima, konkretnim akcijama i potezima, pokažemo da smo mi odgovorna vlast koja radi u njihovu korist, a ne u korist onih koji vladaju", rekao je on.

Ljajić smatra da nova Vlada Srbije ima i veliku šansu, ali i velike izazove, a najveći je brojnost stranaka koje je sačinjavaju, dakle 11 njih, što je posle DOS-a najbrojnija koalicija koja je formirana od uvođenja višestranačja u Srbiji.

"Ništa manje benigan problem nisu ekonomija i socijalna politika. Kosovo je problem koji se još više pojačava zbog nelegalne misije Euleks. Četvrti izazov je saradnja s Hagom, jer naša želja da budemo deo Evrope je direktno vezana za rešavanje tog pitanja. I na kraju, Vlada mora da pokaže konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala", rekao je Ljajić u intervjuu "Novostima".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljajić: Nova vlada je velika šansa i izazov

Izvor: Mondo, 09.Jul.2008

Ministar za rad i socijalnu politiku izjavio da nova vlada ima veliku šansu, ali i velike izazove. Ljajić se "više obradovao formiranju vlasti u Novom Pazaru nego novoj republičkoj vladi, jer je koalicija bloka DS i SPS-a bila očekivana"

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.