Ljajić: Paunović pogrešila, ali neće biti sankcija

Izvor: Mondo, 20.Feb.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Paunović pogrešila, ali neće biti sankcija

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović nije trebalo da komentariše izjave Marije Mali, bivše supruge gradonačelnika Siniše Malog, ali zbog toga neće snositi posledice, kaže njen stranački šef Rasim Ljajić.

Foto: Youtube/PrintScreen Suzana Paunović

Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << partije Srbije, čija je potpredsednica Suzana Paunović, izjavio je da Paunović, kao direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, nije trebalo da komentariše izjave bivše supruge gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

On je, međutim, dodao da zbog toga Paunović neće snositi sankcije.

"Reč je o osetljivim porodičnim stvarima, odnosima dvoje ljudi, i pre svega interesu dece, ne treba ulaziti u komentarisanje bez dovoljno informacija, posebno davati konačne ocene i sudove", rekao je Rasim Ljajić.

Na pitanje novinara da li će Paunović snositi sankcije Ljajić je rekao da neće, jer "ako želimo da gradimo demokratsko duštvo, svako ima pravo da gradi svoju ocenu ili sud, što ne znači uvek da je u skladu sa politikom koju zastupa stranka".

"Ne možemo kažnjavati nekog za javno izrečen stav, jer bi tada dnevno mogli da kažnjavamo članove stranke zbog ocena koje su dali, a nisu u skladu politikom stranke ili vrednosnim sistemom", rekao je Ljajić.

Marija Mali je u intervjuu Mreži za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) govorila o sudskom postupku oko razvoda i starateljstva nad decom i optužila bivšeg supruga da je organizovao rušenje u Savamali.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović rekla je, gostujući u emisiji "Novi dan" na televiziji N1, da ne veruje da je Marija Mali "toliko očajna", jer se iz izjava koje je dala vidi da se "više stavlja političi kontekst nego interes dece".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.