Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Održaću obećanja

Koordinator Akcionog tima Srbije za hapšenje haških begunaca Rasim Ljajić izjavio je za Dnevni Avaz da je dao reč i da ne namerava da odustane od ostavke na tu funkciju jer nema indicija da će Mladić do kraja godine biti uhapšen.

"Dao sam reč i od te odluke ne nameravanm odustati uprkos tome što je ovo bila najuspešnija godina u saradnji Srbije s Hagom. Nemamo nijedan nerešen zahtev za dokumentaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svedoke ili pristup arhivima, uspostavljeno je poverenje uzmeđu Haškog tužilaštva i naših službi bezbednosti", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je uverenje da će Mladić do kraja ove godine biti uhapšen, temeljio u promeni političke klime, daleko većoj odlučnosti s kojom se ušlo u potragu za beguncima, hapšenju Radovana Karadžića.

"Uz to, pokazana je visoka profesionalnost u operativnim aktivnostima, veliki broj informacija i dojava ukazivao je na promenu ukupnog društvenog ambijenta... Nažalost, sve to nije bilo dovoljno da se ova priča završi do kraja ove godine", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je rekonstrukcija Mladićevog kretanja napravljena do februara 2006., kada se "skrivao" po

Srbiji. "Naravno, postoje i brojne informacije koje nikada nisu stopostotno potvrđene, uvek imate anonimnih dojava ili informacija koje naše službe proveravaju. Ali, one nisu dale rezultat koji smo očekivali", rekao je Ljajić.

Ljajić je potvrdio da će ostati na poziciji predsednika Saveta za saradnju s Tribunalom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.